Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Η Γερμανία προτίθεται να συνεργαστεί στενά με τη Βρετανία για τη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Merkel: Η Γερμανία προτίθεται να συνεργαστεί στενά με τη Βρετανία για τη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Η γερμανίδα καγκελάριος προειδοποίησε, ωστόσο, ότι υφίστανται και μη διαπραγματεύσιμα ζητήματα
Την πρόθεση της Γερμανίας να συνεργαστεί με τη Βρετανία με τρόπο εποικοδομητικό για την αναμόρφωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης γνωστοποίησε σήμερα, Πέμπτη, η καγκελάριος Angela Merkel, καθιστώντας σαφές, εντούτοις, ότι υπάρχουν και μη διαπραγματεύσιμα ζητήματα, όπως η ελεύθερη κίνηση των πολιτών.
Αναλυτικότερα, «είναι αυτονόητο ότι θα συνεργαστούμε εποικοδομητικά με τη βρετανική κυβέρνηση» δήλωσε η καγκελάριος, στο πλαίσιο ομιλίας της στη γερμανική Βουλή, Bundestag, προτού αποχωρήσει για τη Σύνοδο Κορυφής, που θα διεξαχθεί σήμερα στις Βρυξέλλες.
«Αλλά είναι αυτονόητο, επίσης πως υπάρχουν ζητήματα μη διαπραγματεύσιμα», πρόσθεσε η Merkel, διευκρινίζοντας ότι «η ευρωπαϊκή ενοποίηση έχει καταφέρει επιτεύγματα που δεν μπορούν απλώς να καταρριφθούν, όπως η αρχή της ελεύθερης κίνησης και της μη διάκρισης των πολιτών».
Η ίδια εμφανίστηκε, ωστόσο, αισιόδοξη ότι θα υπάρξει συμφωνία, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά, «είμαι πεπεισμένη ότι θα υπάρξει ένας αποδεκτός συμβιβασμός».
Υπενθυμίζεται ότι ο David Cameron, πρωθυπουργός της Βρετανίας, έχει υποσχεθεί ότι θα διενεργήσει δημοψήφισμα με στόχο οι πολίτες να αποφανθούν για το μέλλον της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης