Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατά της επιβολής φόρου στις συναλλαγές τάσσεται το City του Λονδίνου και η Deutsche Βοrse

Κατά της επιβολής φόρου στις συναλλαγές τάσσεται το City του Λονδίνου και η Deutsche Βοrse
Η επιβολή φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές μπορεί να εφαρμοστεί μόνο αν αυτό γίνει σε παγκόσμιο επίπεδο, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της Βρετανίας.
"Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να έχει συνομιλίες με τους διεθνείς εταίρους της για τη φορολόγηση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών. Όμως οποιοσδήποτε φόρος στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές θα πρέπει να εφαρμοστεί παγκοσμίως, διαφορετικά οι συναλλαγές αυτές θα μετατεθούν απλώς προς τις χώρες που δεν τον επιβάλουν", δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών.
Στο ίδιο κλίμα και το City του Λονδίνου και οι βρετανικές τράπεζες, που υποστηρίζουν ότι ένα τέτοιο μέτρο δεν θα πρέπει να υιοθετηθεί εκτός κι αν αυτό γίνει σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς στην αντίθετη περίπτωση θα αποτελεί "τιμωρία" για τις χώρες που θα το εφαρμόζουν.
Παράλληλα, ο γερμανικός χρηματιστηριακός όμιλος Deutsche Bοrse τάχθηκε σήμερα κατά της θέσπισης του φόρου στις συναλλαγές, καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου, «ο φόρος στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές δεν είναι κατάλληλος για να αυξήσει σε διαρκή βάση την ασφάλεια και την ακεραιότητα των χρηματαγορών».
«Ένας τέτοιος φόρος θα είναι δώρο για εκείνες τις αγορές και τα προϊόντα που δεν υπάγονται σε ρυθμίσεις», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης