Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Φιάσκο το δημοψήφισμα για την ένωση της αριστεράς με τους οικολόγους στη Γαλλία

Le Monde: Φιάσκο το δημοψήφισμα για την ένωση της αριστεράς με τους οικολόγους στη Γαλλία
Το διοργανώνει το Σοσιαλιστικό Κόμμα, αλλά ένα άτομο μπορεί να ψηφίσει απεριόριστες φορές μέσω διαφορετικών e-mail
To δημοψήφισμα που διοργανώνει το Σοσιαλιστικό Κόμμα στη Γαλλία για την ένωση με την αριστερά και τους οικολόγους προσδοκώντας να συγκεντρώσει 200-300 χιλιάδες συμμετέχοντες, μπορεί να έχει τελικά πολύ περισσότερους.
Κι αυτό διότι όπως γράφει η Le Monde μπορεί ο καθένας να ψηφίσει απεριόριστες φορές.
Η γαλλική εφημερίδα εξηγεί ότι αυτό συμβαίνει χωρίς να χρησιμοποιηθούν παλιές τεχνικές, όπως όταν έκρυβαν κάποτε ψηφοδέλτια στις κάλτσες ή, ψήφιζαν και οι νεκροί.
Απλά, αρκεί κάποιος να επισκεφτεί την ιστοσελίδα του δημοψηφίσματος και να ψηφίσει όσες φορές θέλει, αλλάζοντας απλά τα στοιχεία του και τη διεύθυνση του e-mail.
Θα μπορούσε, λοιπόν, κάποιος να ψηφίσει έξι φορές σε λίγα λεπτά ή, από 2.000 διαφορετικά σημεία σε όλη την επικράτεια.
Στο Σοσιαλιστικό Κόμμα έχουν επίγνωση της στρέβλωσης.
Αλλά η εκπρόσωπος του κόμματος Corinne Narassiquin υποστήριξε ότι «προτιμήσαμε την απλότητα της διαδικασίας με κάθε κόστος κατά της απάτης, αλλά πιστεύουμε ότι τέτοιες περιπτώσεις δεν θα παρατηρηθούν ή, δεν θα αλλοιώσουν την εγκυρότητα του αποτελέσματος».
Από την άλλη, ο εθνικός γραμματέας του Σοσιαλιστικού κόμματος Rachid Temal  ότι παραβιάστηκε αρκετές φορές η μοναδικότητα της ψήφου και θα πρέπει η βάση δεδομένων να καθαριστεί και οι διπλές ψήφοι να αφαιρεθούν.
Αυτή η ατέλεια του δημοψηφίσματος οδήγησε κάποιες κοινότητες των σοσιαλιστών να μην ψηφίσουν στο δημοψήφισμα, αν και μέσω ίντερνετ αυτό δεν είναι και απόλυτο.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης