Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Μετά τις ΗΠΑ διατηρούν τις δυνάμεις τους στο Αφγανιστάν η Γερμανία, η Τουρκία και η Ιταλία

Reuters: Μετά τις ΗΠΑ διατηρούν τις δυνάμεις τους στο Αφγανιστάν η Γερμανία, η Τουρκία και η Ιταλία
Η Γερμανία έχει 850 στρατιώτες, η Ιταλία 760 και η Τουρκία 500
To δρόμο των ΗΠΑ ακολούθησαν και η Γερμανία, η Τουρκία και η Ιταλία διατηρώντας τη στρατιωτική τους παρουσία στο Αφγανιστάν στα ίδια επίπεδα, όπως αναφέρει το Reuters.
O στρατηγός Philip Breedlove, επικεφαλής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, ανέφερε ότι οι συμμαχικές θα δυνάμεις θα εξακολουθήσουν να είναι στο πλευρό των 10.000 Αμερικάνων στρατιωτών στο Αφγανιστάν.
Αν και δεν διευκρίνισε τον ακριβή αριθμό τους, ο Breedlove υποστήριξε σε δηλώσεις του στο Reuters ότι θα διατηρήσουν τον αριθμό των στρατευμάτων που έχουν και τώρα στην περιοχή.
Αυτό τόνισε πρόσφατα και ο Matteo Renzi και συγκεκριμένα ότι οι Ιταλοί στρατιώτες θα παραμείνουν στο Αφγανιστάν για άλλον ένα χρόνο.
Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του ΝΑΤΟ, η Γερμανία έχει 850 στρατιώτες στο Αφγανιστάν, η Ιταλία 760 και η Τουρκία 500.
«Θα πρέπει να κάνουμε αλλαγές σχετικά με τη δομή των στρατευμάτων που θα πρέπει να βασίζεται στις πραγματικές συνθήκες και όχι το πρόγραμμα» ανέφερε ο Breedlove που πρόσθεσε ότι κάποιες χώρες ήδη χτυπούν καμπανάκι σχετικά με τη δέσμευσή τους».
Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ δεν έχει ορίσει ποτέ μία καταληκτική ημερομηνία της εκπαιδευτικής του αποστολής στο Αφγανιστάν, που περιλαμβάνει 6.000 στρατιώτες από 40 χώρες συμπεριλαμβανομένων μελών του ΝΑΤΟ και συμμάχων των ΗΠΑ.
Μία επίσημη απόφαση αναμένεται στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ τον προσεχή Δεκέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης