Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άρχισε να αποδίδει η στρατηγική της Τράπεζας της Ελβετίας για συγκράτηση της ανόδου του φράγκου

Άρχισε να αποδίδει η στρατηγική της Τράπεζας της Ελβετίας για συγκράτηση της ανόδου του φράγκου
Το ελβετικό φράγκο υποχωρεί σήμερα έναντι του δολαρίου, αλλά και του ευρώ, εν μέσω έντονης φημολογίας ότι η Κεντρική Τράπεζα της χώρας θα αναλάβει περαιτέρω δράση για να ανακόψει την ανατίμησή του.
Μάλιστα, σύμφωνα με το Bloomberg, το φράγκο υποχωρεί έναντι και των 16 βασικών νομισμάτων που παρακολουθεί το διεθνές οικονομικό πρακτορείο.
Ενδεικτικό της ανησυχίας που έχει προκαλέσει η συνεχής άνοδος του φράγκου είναι και η χθεσινές δηλώσεις της υπουργού Οικονομικών της Ελβετίας, Eveline Widmer-Schlumpf, η οποία εξέφρασε τις ανησυχίες της, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση στηρίζει κάθε προσπάθεια της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας να ανακόψει το ράλι.
Παρότι οι αναλυτές δε δείχνουν βέβαιοι ότι θα στεφθούν με επιτυχία τα μέτρα που λαμβάνει η Τράπεζα της Ελβετίας, καθώς πολλοί τα έκριναν χθες ως ανεπαρκή, το φράκο υποχώρησε σήμερα κατά 0,9% έναντι του δολαρίου και κατά 0,7% έναντι του ευρώ.
Δεδομένου ότι το ελβετικό φράγκο (όπως και ο χρυσός) θεωρούνται ασφαλή καταφύγια σε περιόδους κρίσης, το νόμισμα έχει ενισχυθεί κατά 11,6% από τις αρχές της χρονιάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης