Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πορτογαλία: Θα πετύχουμε τους στόχους μας

Πορτογαλία: Θα πετύχουμε τους στόχους μας
Διαβεβαιώσεις ότι η Πορτογαλία θα πετύχει τους στόχους της και θα ανατρέψει την ανοδική δυναμική του χρέους της έδωσε για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση της χώρας, μόλις λίγες μέρες μετά την θετική αξιολόγηση και την έγκριση της επόμενης δόσης από την Τρόικα. Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί με την αβεβαιότητα για την εξέλιξη της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, οδήγησε για ακόμη μία φορά την πορτογαλική κυβέρνηση να προχωρήσει σε λετικές διαβεβαιώσεις αναφορικά με την τήρηση του προγράμματος προσαρμογής.
Η Πορτογαλία συμφώνησε να λάβει δάνειο ύψους 78 δισεκατομμυρίων ευρώ τον Μάιο, καθιστάμενη η τρίτη χώρα-μέλος της ευρωζώνης η οικονομία της οποίας 'διασώθηκε' μετά την Ελλάδα και την Ιρλανδία.
Η θετική αποτίμηση της τρόικας ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ, αξιωματούχοι της οποίας επισκέφθηκαν την Λισαβόνα για σχεδόν δύο εβδομάδες, άνοιξε τον δρόμο για την αποδέσμευση της δεύτερης δόσης του δανείου, αξίας 3,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, το Σεπτέμβριο. Η Λισαβόνα έχει ήδη λάβει 20 δισεκατομμύρια ευρώ.
Βάσει των όρων της συμφωνίας δανεισμού η Πορτογαλία οφείλει να μειώσει το έλλειμμά της στο 5,9% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) της εφέτος, από 9,1% το 2010.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης