Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα και διακρίσεις

Οι Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα και διακρίσεις
Το προφίλ τους μοιάζει με αυτό των προσφύγων από εμπόλεμες ζώνες και έχουν κατάθλιψη, φοβίες και κρίσεις πανικού
Σε αντίθεση με την αλληλεγγύη που υπάρχει σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη, η ανθελληνική συμπεριφορά κάποιων ακραίων ομάδων αρχίζει να εξαπλώνεται, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στη Γερμανία.
Όλο και περισσότεροι Έλληνες αντιμετωπίζουν διακρίσεις και ψυχολογικά προβλήματα, καθώς ψάχνουν για μία καλύτερη ζωή μακριά από τη χώρα τους, αναφέρει η έρευνα που δημοσιεύτηκε και στο The PressProject.
Από το 2010 που άρχισαν να διαφαίνονται τα σημάδια της οικονομικής κρίσης, πάνω από 200.000 Έλληνες μετανάστευσαν, αυξάνοντας τις μεταναστευτικές ροές από τη χώρα προς το εξωτερικό κατά 300%, ενώ η ανεργία των νέων ξεπέρασε το 50%.
Οι μισοί από τους Έλληνες που μετανάστευσαν, πήγαν στη Γερμανία και την Αγγλία και μόνο το 2011 πάνω από 60.000 αναζήτησαν μία καλύτερη τύχη στην πιο δυνατή οικονομία της Ευρώπης.
Αλλά η ελληνική κρίση και η αρνητική δημοσιότητα που ήθελε τους Έλληνες να είναι τεμπέληδες, απρόθυμοι να δουλέψουν και να πληρώσουν τους φόρους τους διαμόρφωσε την κοινή γνώμη στην Ευρώπη και τη Γερμανία.
Σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στα ελληνικά ΜΜΕ, τουλάχιστον 600 Έλληνες νοσηλεύτηκαν στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας στο Βερολίνο.
Από αυτούς, τρεις στους τέσσερις ήταν Έλληνες που μετανάστευσαν στη Γερμανία μετά την κρίση.
Παρά το γεγονός ότι αρκετοί βρήκαν μία καλή δουλειά, άλλοι δεν ήταν τόσο τυχεροί και επιβιώνουν με δυσκολία αναγκασμένοι να εργάζονται χωρίς ένσημα και με πενιχρούς μισθούς.
Οι διακρίσεις εναντίον όσων έρχονταν από την Ελλάδα αυξάνονται και συχνά οι Έλληνες αναγκάζονται να απολογούνται στη Γερμανία για τους πολιτικούς τους και για την κρίση.
Τα γκαρσόνια αναρωτιούνται συχνά αν οι Έλληνες πελάτες τους θα έχουν λεφτά για να πληρώσουν.
Όλα αυτά δημιουργούν ψυχολογικά τραύματα και στρες.
Οι Έλληνες ασθενείς αποτελούν το 15% όσων φιλοξενούνται στην Ψυχιατρική Κλινική του Humboldt στο Βερολίνο.
Κάποιοι παίρνουν αντικαταθλιπτικά και άλλοι κάνουν ψυχανάλυση.
Η ψυχολόγος Δέσποινα Παπαδημητράτου ανέφερε σε ελληνικά ΜΜΕ ότι τα ψυχολογικά προβλήματα των Ελλήνων είναι παρόμοια με των προσφύγων από εμπόλεμες ζώνες.
Έχουν το ίδιο προφίλ με τους πρόσφυγες λόγω πολέμου και αντιμετωπίζουν κατάθλιψη, φοβίες, κρίσεις πανικού, ενώ αρκετοί νιώθουν σαν να ξεριζώθηκαν βίαια από την Ελλάδα, ενώ δεν ήταν επιλογή τους να μεταναστεύσουν.
Αρκετοί είχαν τέτοια ανάγκη να μεταναστεύσουν που δεν πρόλαβαν να προετοιμαστούν.
Φτάνουν στη Γερμανία χωρίς να γνωρίζουν τη γλώσσα και αντιμετωπίζουν ρατσισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης