Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο - Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας ώθησε ανοδικά το δολάριο και πτωτικά τον μαύρο χρυσό

Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο - Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας ώθησε ανοδικά το δολάριο και πτωτικά τον μαύρο χρυσό
Τα συμβόλαια αργού πετρελαίου παράδοσης Δεκεμβρίουέκλεισαν στα 44,6 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας πτώση -1,7%
Με απώλειες έκλεισαν τα συμβόλαια του πετρελαίου σήμερα Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, μετά και την εκτίμηση της εταιρείας υπηρεσιών κοιτασμάτων πετρελαίου Baker Hughes ότι έχει μειωθεί δραματικά η εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το FXStreet, οι τιμές του αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ υποχώρησαν κάτω από τα 45 δολάρια το βαρέλι, καθώς η ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας για μείωση των επιτοκίων απέτυχε να εντυπωσιάσει τους traders και οδήγησε στην ενίσχυση του δολαρίου.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια αργού πετρελαίου παράδοσης Δεκεμβρίου, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισαν στα 44,6 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας πτώση -1,7%.
Να σημειωθεί ότι κατά 25 μονάδες βάσης, στο 4,35% μείωσε το βασικό επιτόκιο η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας, αρχής γενομένης από αύριο, Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015.
Στόχος της People's Bank of China είναι να στηριχθεί η οικονομική δραστηριότητα στη χώρα, ενώ αποφασίστηκε, παράλληλα, και η μείωση του επιτοκίου καταθέσεων στο 1,5%.
Επίσης, η PBoC αποφάσισε να άρει το όριο για το επιτόκιο καταθέσεων των εμπορικών τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης