Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fitch: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση «ΒΒΒ+» της Ισπανίας – «Σταθερό» το outlook

Fitch: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση «ΒΒΒ+» της Ισπανίας – «Σταθερό» το outlook
Η Ισπανία επωφελείται από την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, την ταχύτερη εντός της Ευρωζώνης, η οποία αναμένεται να αγγίξει το +3,1% εντός του 2015
Την αξιολόγηση «BBB+» της Ισπανίας επιβεβαίωσε σήμερα, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, ο διεθνής οίκος αξιολογήσεων Fitch, διατηρώντας «σταθερό» το outlook.
Ειδικότερα, η αξιολόγηση απηχεί την ισχυρή ανάκαμψη της ισπανικής οικονομίας από τη βαθιά ύφεση στην οποία είχε περιέλθει, το τρέχον πλεονασματικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και την εύρωστη ανάπτυξη των ιδρυμάτων, σε συνδυασμό με το υψηλό δείκτη χρέους τόσο του δημοσίου, όσο και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και το υψηλό ποσοστό ανεργίας.
Η Ισπανία επωφελείται από την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, την ταχύτερη εντός της Ευρωζώνης, η οποία αναμένεται να αγγίξει το +3,1% εντός του 2015.
Ωστόσο, εκτιμά ότι η αύξηση του ΑΕΠ θα επιβραδυνθεί το 2016 σε +2,5% και το 2017 σε +2,2%.
Ως προς το χρέος επί του ΑΕΠ θα ανέλθει στο 99% το 2015, ενώ μόνο οριακά αναμένεται να έχει υποχωρήσει ως το 2024, στο 90%.
Τέλος, για το έλλειμμα αναφέρει ότι το 2015 θα ανέλθει σε 4,3% επί του ΑΕΠ, ενώ το 2016 θα υποχωρήσει περαιτέρω, στο 3,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης