Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με πτώση έκλεισαν οι ευρωαγορές, ελέω πετρελαίου και Κίνας - Στο -1% ο DAX και ο CAC

Με πτώση έκλεισαν οι ευρωαγορές, ελέω πετρελαίου και Κίνας - Στο -1% ο DAX και ο CAC
O σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες -1,1% στις 371,88 μονάδες
Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα Τρίτη 27 Οκτωβρίου, λόγω των νέων αδύναμων στοιχείων για την Κίνα και της πτώσης της τιμής του πετρελαίου που προκαλούν νευρικότητα στους επενδυτές.
Τον τόνο έδωσαν οι ασιατικές αγορές, οι οποίες έκλεισαν νωρίτερα σε αρνητικό έδαφος, εν μέσω των αδύναμων τιμών των εμπορευμάτων και των αρνητικών στοιχείων για τα έσοδα των βιομηχανιών της Κίνας, της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως.
Η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου, μετά τις απώλειες 1,4% τη Δευτέρα, σήμερα υποχωρεί εκ νέου κατά 1% και είναι σε πορεία να καταγράψει απώλειες για τρίτη συνεχή εβδομάδα.
Πιο συγκεκριμένα, ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες -1,1% στις 371,88 μονάδες.
Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά -0,8% στις 6.365,27 μονάδες.
Ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση -1% στις 10.692,19 μονάδες.
Ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε πτωτικά κατά -1% στις 4.847,07 μονάδες.
Εν τω μεταξύ, σήμερα, ξεκινά η διήμερη συνεδρίαση της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας FED, με τους επενδυτές να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στην αυριανή ανακοίνωση (28 Οκτωβρίου), αναζητώντας ενδείξεις για τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η τράπεζα.
Αν οι προβλέψεις εκπληρωθούν, η FED ίσως να επιβεβαιώσει την πρόθεσή της να αναβάλλει την ανακοίνωση της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.
Οι αναλυτές, μάλιστα, δεν αποκλείουν την πιθανότητα η αύξηση των επιτοκίων να καθυστερήσει μέχρι το 2016.
Στην Ευρώπη, σε δημοσκόπηση του Reuters, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι πιθανόν να επεκτείνει ή να αυξήσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων τον Δεκέμβριο, ενώ δεν αποκλείουν για αργότερα μια ακόμη μείωση του ήδη σε αρνητικά επίπεδα επιτοκίου καταθέσεων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης