Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Θα υποχρεώσει τις τράπεζες να παρέχουν τραπεζικούς λογαριασμούς στους πρόσφυγες

Γερμανία: Θα υποχρεώσει τις τράπεζες να παρέχουν τραπεζικούς λογαριασμούς στους πρόσφυγες
Υπεγράφη σχέδιο νόμου, που προβλέπει ότι κάθε ένας θα έχει το δικαίωμα να έχει πρόσβαση σε βασικές τραπεζικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των αστέγων και των ανθρώπων που είναι υπό την προστασία της Συνθήκης της Γενεύης για τους Πρόσφυγες
Το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας υπέγραψε ένα σχέδιο νόμου σήμερα, Τετάρτη, που θα καθιστά πιο εύκολο για χιλιάδες αναζητούντες άσυλο να ανοίξουν τραπεζικό λογαριασμό στη χώρα.
Υπό τους νέους κανόνες, επισημαίνεται σε δημοσίευμα του Reuters, κάθε ένας θα έχει το δικαίωμα να έχει πρόσβαση σε βασικές τραπεζικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των αστέγων και των ανθρώπων που είναι υπό την προστασία της Συνθήκης της Γενεύης για τους Πρόσφυγες.
Αυτό σημαίνει ότι οι μετανάστες θα μπορούν αν ανοίγουν τραπεζικό λογαριασμό σε οποιαδήποτε τράπεζα, επιτρέποντάς τους να καταθέτουν και να αποσύρουν χρήματα, να διεκπεραιώνουν τραπεζικές συναλλαγές, αλλά και να πληρώνουν με κάρτες.
Η Γερμανία εκτιμά ότι θα εισέλθουν στη χώρα περί τις 800.000 με 1 εκατ. άτομα, πολλά εκ των οποίων έχουν τραπεί σε φυγή από εμπόλεμες ζώνες στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, αν και δεν αιτηθούν όλοι ασύλου.
Η παροχή στους πρόσφυγες πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς κρίνεται ζωτικό πρώτο βήμα για την ενσωμάτωσή του στην κοινωνία.
«Αυτοί που δεν έχουν τραπεζικό λογαριασμό, δεν έχουν καλές προοπτικές στην αγορά εργασίας. Η αναζήτηση οικίας είναι επίσης πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους χωρίς λογαριασμό», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Heiko Maas.
Μέχρι τώρα, πολύ λίγες τράπεζες αποδέχονταν πρόσφυγες ως πελάτες, κυρίως δημόσιες ή ελεγχόμενες από το κράτος.
Πολλοί αιτούντες ασύλου δεν μπορούσαν να ανοίξουν λογαριασμό σε άλλες τράπεζες, καθώς δεν είχαν σταθερή οικία διαμονής ή δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης