Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προσχέδιο έκθεσης της EE που κατηγορεί την Τουρκία για υπονόμευση του κράτους δικαίου αποκαλύπτει το Reuters

Προσχέδιο έκθεσης της EE που κατηγορεί την Τουρκία για υπονόμευση του κράτους δικαίου αποκαλύπτει το Reuters
Η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και ο διαχωρισμός εξουσιών έχουν υπονομευτεί και οι δικαστές και οι εισαγγελείς βρέθηκαν κάτω από ισχυρές πολιτικές πιέσεις, φέρεται να αναφέρει η έκθεση
Προσχέδιο έκθεσης της ΕΕ που κατηγορεί την τουρκική κυβέρνηση για υπονόμευση του κράτους δικαίου αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters.
Ειδικότερα, δημοσιεύει το προσχέδιο της ετήσιας έκθεσης προόδου για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, όπου φέρεται να γίνεται λόγο για βαριά επιδείνωση της κατάστασης όσον αφορά στην ασφάλεια, αλλά και για εντεινόμενη πολιτικοποίηση της κρατικής διοίκησης.
«Η απερχόμενη κυβέρνηση έχει καταβάλει προσπάθειες να αναζωογονήσει τη διαδικασία ένταξης», σημειώνει η έκθεση, προσθέτοντας πως «αυτή η δέσμευση, εντούτοις αντισταθμίστηκε από την υιοθέτηση νόμων στους τομείς του κράτους δικαίου, της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθερίας του συγκεντρώνεσθαι που αντίκεινται στα ευρωπαϊκά πρότυπα».
Στη συνέχεια κάνει λόγο για αναστροφή της κατάστασης σε σύγκριση με το 2014, καθώς η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και ο διαχωρισμός των εξουσιών έχουν υπονομευτεί.
«Οι δικαστές και οι εισαγγελείς βρέθηκαν κάτω από ισχυρές πολιτικές πιέσεις», τονίζει η έκθεση της Κομισιόν, σύμφωνα με το Reuters.
Το πρακτορείο Reuters ήρθε σε επαφή με εκπρόσωπο της Κομισιόν, ο οποίος, ωστόσο, αρνήθηκε να σχολιάσει την ουσία της έκθεσης, καθώς το έγγραφο δεν αποτελεί ακόμα επίσημο έγγραφο της Κομισιόν, παρά μόνο προσχέδιο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης