Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια πτωτική κίνηση στη Wall Street – Την ανακοίνωση της FED αποτιμούν οι επενδυτές

Ήπια πτωτική κίνηση στη Wall Street – Την ανακοίνωση της FED αποτιμούν οι επενδυτές
Παρά τις προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί, αρκετοί αναλυτές δεν αναμένουν αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων αργότερα το 2015
Ήπια πτωτικά κινούνται οι δείκτες στη Wall Street στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με τους επενδυτές να αποτιμούν τη χθεσινή ανακοίνωση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.
Το μήνυμα της FED μετά τη διήμερη συνεδρίαση, που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, ήταν περισσότερο επιθετικό (hawkish) απ' ό,τι πολλοί ανέμεναν.
Στην ανακοίνωσή της, η FED υποβάθμισε τις ανησυχίες που είχε εκφράσει τον Σεπτέμβριο σχετικά με τον αντίκτυπο της παγκόσμιας ανάπτυξης και ειδικότερα, επισήμανε ότι θα λάβει υπόψη της την πρόοδο στην απασχόληση και την αγορά εργασίας όταν θα κληθεί να αποφασίσει αν θα αυξήσει τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.
Η συγκεκριμένη αναφορά στην επόμενη συνεδρίαση της FED πυροδότησε αμέσως τις προσδοκίες της αγοράς για αύξηση των επιτοκίων φέτος.
Ωστόσο, αρκετοί αναλυτές δεν εκτιμούν ότι τα στοιχεία είναι ικανά ώστε η FED να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση.
Ενδεικτικά, ο James Meyer της Tower Bridge Advisors σημειώνει ότι «όλα τα στοιχεία τους τελευταίους τρεις μήνες καταδεικνύουν κάποια επιβράδυνση» και συμπληρώνει ότι «αυτό που έκαναν χθες, είναι να ετοιμάσουν το τραπέζι, να δώσουν στον εαυτό τους την επιλογή (σ.σ. να αυξήσουν τα επιτόκια τον Δεκέμβριο)».
Στα της συνεδρίασης, περί τις 16:15, ο δείκτης Dow Jones σημειώνει πτώση 0,13%, στις 17.756,74 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται σε οριακά αρνητικό έδαφος, διαπραγματευόμενος στις 2.090,15 μονάδες.
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχωρεί κατά 0,25%, στις 5.082,9 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης