Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Συμφωνία για να σταματήσει η κατασκοπία μέσω διαδικτύου Κίνας – Γερμανίας

Bloomberg: Συμφωνία για να σταματήσει η κατασκοπία μέσω διαδικτύου Κίνας – Γερμανίας
Με την ευκαιρία της επίσκεψης της Angela Merkel στο Πεκίνο

Η Κίνα και η Γερμανία συμφώνησαν να σταματήσουν την κατασκοπία μέσω διαδικτύου, καθώς υπήρχαν ανησυχίες ότι χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της γερμανικής βιομηχανίας θα μπορούσαν να πέσουν θύματα χάκερς.
Ανάλογες συμφωνίες μη κατασκοπίας υπάρχουν και ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ, αλλά και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως επισήμανε και η Merkel που βρίσκεται στο Πεκίνο.
Η Γερμανία που είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Κίνας ήθελε πολύ αυτή τη συμφωνία και η ασιατική χώρα ανταποκρίθηκε άμεσα, πρόσθεσε η Καγκελάριος μετά τη συνάντηση με τον Κινέζο πρωθυπουργό Li Keqiang.
«Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα πάνω στο οποίο πρέπει να χτίσουμε» εκτίμησε ο Sandro Gaycken, ειδικός σε θέματα ασφαλείας του διαδικτύου και εξήγησε ότι «η Κίνα είναι πολύ ενεργή στην οικονομική κατασκοπία και η Γερμανία πολύ ελκυστική λόγω των πολλών τεχνολογικών καινοτομιών σε συνάρτηση με τα παραδοσιακά αδύναμα συστήματα ασφαλείας».
Η Κίνα είχε αρνηθεί στο παρελθόν κατηγορίες ότι ενορχήστρωνε επιθέσεις μέσω διαδικτύου και την Πέμπτη υποστήριξε ότι θέλει να δουλέψει με τη Γερμανία για την επίτευξη μεγαλύτερης ασφάλειας και επέκτασης του συγκεκριμένου τομέα.
Ανάλογη συμφωνία για να καταπολεμηθούν οι χάκερς που υπέκλεπταν αρχεία εμπορικών εταιριών είχε συναφθεί τον περασμένο μήνα ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ μετά τη συνάντηση των προέδρων Barack Obama και Xi Jinping.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης