Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στις ευρωαγορές - Απογοήτευσαν τα αποτελέσματα της Deutsche Bank - Στο -0,29% ο γερμανικός DAX

Απώλειες στις ευρωαγορές - Απογοήτευσαν τα αποτελέσματα της Deutsche Bank - Στο -0,29% ο γερμανικός DAX
O σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες -0,03% στις 375,70 μονάδες
Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, καθώς το επενδυτικό κλίμα βάρυναν οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων, με τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας Deutsche Bank να ανακοινώνει ζημίες περί τα 6 δισ. ευρώ, τις μεγαλύτερες για τουλάχιστον μία δεκαετία, αλλά και αναστολή της καταβολής μερίσματος για δύο χρόνια, μια κίνηση που είχε να συμβεί από το 1952, με την ανοικοδόμηση της μεταπολεμικής Γερμανίας.
Πιο συγκεκριμένα, ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες -0,03% στις 375,70 μονάδες.
Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 κατέγραψε πτώση κατά -0,65% στις 6.395,80 μονάδες.
Ο γερμανικός DAX κατέγραψε απώλειες -0,29% στις 10.800,84 μονάδες.
Ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε πτωτικά κατά -0,10% στις 4.885,82 μονάδες.
Υπενθυμίζεται ότι καθαρές ζημίες 6 δισ. ευρώ εμφάνισε στο γ' τρίμηνο του 2015 η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, Deutsche Bank, καθώς οι αυστηρότερες απαιτήσεις για κεφάλαια μειώνουν την αξία της επενδυτικής τραπεζικής της, με την εταιρεία να κράτα κεφάλαια για δικαστικά έξοδα.
Αναφερόμενος στα αποτελέσματα ο John Cryan συνδιευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, σημείωσε ότι «στο τρίτο τρίμηνο του 2015 παρουσιάσαμε καθαρές ζημίες ρεκόρ, ένα εξαιρετικά απογοητευτικό αποτέλεσμα που οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό σε στοιχεία που είχαν ήδη επισημανθεί νωρίτερα τον Οκτώβριο».
Τα έσοδα υποχώρησαν κατά 7% σε ετήσια βάση το γ' τρίμηνο στα 7,3 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με την τράπεζα, τα έσοδα επηρεάστηκαν αρνητικά από την κατά 649 εκατ. ευρώ απομείωση των μετοχών της τράπεζας στην Hua Xia Bank.
Εξαιρουμένων αυτών, η Deutsche Bank ανέφερε ότι τα έσοδά της ήταν συγκρίσιμα με αυτά του τρίτου τριμήνου του 2014, παρά τις προκλήσεις στις αγορές.
Το εισόδημα από συναλλαγές αυξήθηκε κατά 7% στο τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με τον συν-διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας, John Cryan, ενώ τα έσοδα από τη διαπραγμάτευση ομολόγων και νομισμάτων, τη μεγαλύτερη μονάδα της επενδυτικής τραπεζικής, αυξήθηκε κατά 20%, στο 1,73 δισ. ευρώ.
Τα έσοδα από τις συναλλαγές μετοχών υποχώρησαν κατά 19%, στα 588 εκατ. ευρώ.
H τράπεζα ανακοίνωσε επίσης ότι θα προχωρήσει στην περικοπή 9.000 θέσεων εργασίας μόνιμων θέσεων εργασίας, εκ των οποίων οι 4.000 στη Γερμανία, καθώς και 6.000 θέσεων εξωτερικών συνεργατών.
Παράλληλα θα σταματήσει τη λειτουργία της σε δέκα χώρες.
Τον περασμένο μήνα, ο Cryan προχώρησε σε αναδιάρθρωση του management και επισήμανε ότι προχωρά σε αναδιοργάνωση του τομέα διαχείρισης χρημάτων, καθώς ετοιμάζεται να περικόψει τη μονάδα χρεογράφων.
Σημειώνεται ότι την Τετάρτη η τράπεζα ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αναστείλει τα μερίσματα για δύο χρόνια και να τα επαναφέρει το οικονομικό έτος 2017.
Πρόκειται για την πρώτη αναστολή μερίσματος από τη μεταπολεμική ανοικοδόμηση της Γερμανίας.
Οι επιχειρηματικές συναλλαγές της Deutsche Bank πιθανόν επωφελήθηκαν από την πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου κατά τη διάρκεια του έτους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης