Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Η Ελλάδα επιβεβαίωσε την υποδοχή 50 χιλ. προσφύγων – Με επιδότηση ενοικίου οι 20 χιλ.

Κομισιόν: Η Ελλάδα επιβεβαίωσε την υποδοχή 50 χιλ. προσφύγων – Με επιδότηση ενοικίου οι 20 χιλ.
Άλλοι 12.000 πρόσφυγες θα εγκατασταθούν στην Αυστρία, τη Σλοβενία, τη Σερβία και την Κροατία
Τηλεδιάσκεψη για το μεταναστευτικό πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να επικυρωθούν οι αποφάσεις που λήφθηκαν στη μίνι Σύνοδο της περασμένης Κυριακής.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Κομισιόν στην ιστοσελίδα της, η Ελλάδα επιβεβαίωσε ότι θα υποδεχτεί 50 χιλιάδες πρόσφυγες ως το τέλος του έτους, εκ των οποίων στους 20.000 θα δοθεί επιδότηση ενοικίου σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία.
Όσο για τους 50 χιλιάδες επιπλέον πρόσφυγες που πρέπει να εγκατασταθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Αυστρία δήλωσε ότι μπορεί να φιλοξενήσει άμεσα 6.000, η Σερβία 3.000 και η Σλοβενία με την Κροατία από 2.000 έκαστη.
Έχει βρεθεί, δηλαδή, τόπος διαμονής για 12 χιλιάδες πρόσφυγες.
Η Σλοβενία επανέλαβε, εξάλλου, το αίτημά της για την ανάπτυξη 400 αστυνομικών στα σύνορά της, οι οποίοι θα σταλούν από διάφορα κράτη μέλη της ΕΕ, τα οποία είναι πρόθυμα να διαθέσουν 183 εκ των οποίων οι 13 βρίσκονται ήδη στη χώρα και οι 30 είναι καθ’ οδόν.
Η Frontex ζήτησε από την πλευρά της την αναβάθμιση του σχεδίου «Ποσειδών» από την Κροατία και την Ελλάδα, την ενίσχυσή της στα σύνορα Βουλγαρίας – Τουρκίας και Κροατίας – Σερβίας και την υποστήριξη της διαδικασίας καταγραφής στην Ελλάδα.
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανάπτυξης επιλέχθηκε, εξάλλου, ως η πλέον κατάλληλη για να συνδράμει για το προσφυγικό, καθώς δραστηριοποιείται τόσο εντός, όσο και εκτός ΕΕ και μπορεί να προσφέρει επιχορηγήσεις αντί για δάνεια, αλλά και να φτιάξει ένα ταμείο για πρόσφυγες και μετανάστες.
Η Κομισιόν βρίσκεται σε αναζήτηση κι άλλων πηγών χρηματοδότησης, ενώ προκρίνει και δράσεις για την καλύτερη ενημέρωση των προσφύγων.
Παράλληλα, θα τους ενθαρρύνει για να μην επιλέγουν παράνομους τρόπους μετακίνησης, που θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο και τους καθιστούν έρμαιο στις διαθέσεις των διακινητών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης