Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Fed επιβάλλει στις 8 μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ να διαθέτουν κεφαλαιακό απόθεμα 120 δισ. δολ.

H Fed επιβάλλει στις 8 μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ να διαθέτουν κεφαλαιακό απόθεμα 120 δισ. δολ.
Η Αμερικανική Κεντρική Τράπεζα FED επιχειρεί να προστατεύσει τις ΗΠΑ από την απειλή της χρηματοπιστωτικής κρίσης
Η Αμερικανική Κεντρική Τράπεζα FED ζήτησε από τις 8 μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ, την Bank of America, την Goldman Sachs, την Wells Fargo, την Morgan Stanley, την Bank of New York Mellon, την Citigroup, την JPMorgan Chase και την State Street να διατηρούν κεφαλαιακό απόθεμα 120 δισ. δολ.
Η Αμερικανική κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι οι τράπεζες θα είναι αναγκασμένες να έχουν κεφαλαιακό απόθεμα ύψους 120 δισ. δολ. αφού μπορεί να έρθουν αντιμέτωπες με κεφαλαιακό έλλειμμα όταν τεθεί σε ισχύ πρόταση της Fed για τα επιτόκια.
Η Fed διερευνά τρόπους να κρατήσει μακριά την απειλή της χρηματοπιστωτικής κρίσης από τον αμερικανικό λαό στον απόηχο της κατάρρευσης της Lehman Brothers όπως αναφέρει το CNN money.
Η Janet Yellen η επικεφαλής της FED, ανέφερε σε ανακοίνωση ότι «θα προσπαθήσει να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο για τους φορολογουμένους πολίτες και ταυτόχρονα να περιορίσει τις απειλές στην χρηματοπιστωτική σταθερότητα από μια τυχόν κατάρρευση μεγάλων τραπεζών.
Το σχέδιο είναι ένα σημαντικό βήμα για να αντιμετωπιστούν προβλήματα που θα προκύψουν αν μια μεγάλη τράπεζα κινδυνεύσει να καταρρεύσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης