Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Πώς πέρασαν στην ΕΕ περισσότεροι πρόσφυγες τον Οκτώβριο του 2015 απ’ ότι… ολόκληρο το 2014

Reuters: Πώς πέρασαν στην ΕΕ περισσότεροι πρόσφυγες τον Οκτώβριο του 2015 απ’ ότι… ολόκληρο το 2014
Περίπου 60 εκατομμύρια άνθρωποι είναι πρόσφυγες ή εκτοπισθέντες από το εσωτερικό της χώρας τους, χωρίς να υπολογίζονται οι οικονομικοί μετανάστες
Ο αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων που εισήλθαν στην Ευρώπη από τη θάλασσα τον Οκτώβριο του 2015 ήταν περίπου ο ίδιος με τον αριθμό προσφύγων για ολόκληρο το 2014, γράφει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters και επικαλούμενο τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών (UNHCR), Adrian Edwards, τονίζει ότι το μηνιαίο ρεκόρ των 218.394 προσφύγων τον Οκτώβριο ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ, του Σεπτεμβρίου που αντιστοιχούσε σε 172.843 ανθρώπους.
«Αυτό είναι το υψηλότερο μηνιαίο σύνολο μέχρι σήμερα και περίπου αντίστοιχο του συνόλου των μεταναστών που εισήλθαν στην Ευρώπη το 2014», δηλαδή περίπου 219.000 άνθρωποι.
Στο αποκορύφωμα, 10.006 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στα παράλια της Ελλάδας σε μία μόνο ημέρα, δηλαδή στις 20 Οκτωβρίου.
Η συντριπτική πλειοψηφία των προσφύγων και των μεταναστών στην Ευρώπη έχουν ταξιδέψει μέσω της Τουρκίας στην Ελλάδα, τονίζει το Reuters.
Οι περισσότεροι πρόσφυγες είναι Σύριοι σε εθνικότητα, αφού αντιπροσωπεύουν το 53% των αφίξεων, ως αποτέλεσμα του εμφυλίου πολέμου που έχει οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες μακριά από τα σπίτια τους.
Οι Αφγανοί έρχονται δεύτεροι, που αποτελούν το 18% του συνόλου.
Η ροή των προσφύγων στην Ευρώπη, ωστόσο, εξακολουθεί να επισκιάζεται από τους αριθμούς των γειτόνων της Συρίας, δηλαδή την Τουρκία, τον Λίβανο και την Ιορδανία όπου έχουν περισσότερα από 2 εκατομμύρια, 1 εκατομμύριο και 600.000 αντίστοιχα πρόσφυγες και μετανάστες αντίστοιχα...
Το Reuters σημειώνει ότι συνολικά, 60 εκατομμύρια άνθρωποι είναι πρόσφυγες ή εκτοπισθέντες από το εσωτερικό της χώρας τους, χωρίς να υπολογίζονται οι οικονομικοί μετανάστες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης