Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden: ΗΠΑ και Ιαπωνία θα ξεπεράσουν την κρίση

Biden: ΗΠΑ και Ιαπωνία θα ξεπεράσουν την κρίση
Oι ΗΠΑ θα ξεπεράσουν την κρίση χρέους και ότι η Ιαπωνία θα προχωρήσει προς τα εμπρός μετά τον καταστροφικό σεισμό του Μαρτίου, δήλωσε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Joe Biden, ενώ προειδοποίησε τους "αμφισβητίες" να μην κάνουν το λάθος να μην υπολογίζουν τις δυο αυτές χώρες.
Ο Biden, ο οποίος άρχισε περιοδεία την περασμένη εβδομάδα στην Ασία, είχε συνομιλίες σήμερα στο Τόκιο με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Naoto Kan για τις εργασίες ανοικοδόμησης της χώρας μετά τον ισχυρό σεισμό και το φονικό τσουνάμι, όπου υπογράμμισε ότι ούτε η Ιαπωνία, αλλά ούτε και οι ΗΠΑ βρίσκονται σε παρακμή.
"Ενώ εσείς αγωνίζεστε να αντιμετωπίσετε μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές που έχει γνωρίσει ποτέ χώρα και εμείς για να βάλουμε σε μια τάξη τα δημοσιονομικά μας, υπάρχουν φωνές στον κόσμο που θεωρούν ότι δεν πρέπει να μάς υπολογίζουν. Στοιχηματίζουν λάθος", τόνισε. Ο Kan ευχαρίστησε τον Μπάιντεν για την "τεράστια βοήθεια" των ΗΠΑ προς την Ιαπωνία και τόνισε ότι η επίσκεψή του είναι μια ένδειξη ότι η Ιαπωνία είναι πάλι στα πράγματα.
Η αμερικανική συμμετοχή στις επιχειρήσεις διάσωσης και στην αντιμετώπιση της πυρηνικής καταστροφής στη Φουκουσίμα, συνέβαλε στη σύσφιξη των διμερών σχέσεων ύστερα από μια μακρά περίοδο έντασης λόγω διαφωνιών των δυο πλευρών για την αεροναυτική βάση στην Οκινάουα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης