Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φινλανδία: Μπορούμε να βρούμε κι άλλο μοντέλο εγγυήσεων με την Ελλάδα

Φινλανδία: Μπορούμε να βρούμε κι άλλο μοντέλο εγγυήσεων με την Ελλάδα
Υπεραμύνθηκε της συμφωνίας που έκανε με την ελληνική κυβέρνηση ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Jyrki Katainen, επισημαίνοντας ότι δεν θέτει υπό αμφισβήτηση το πνεύμα των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.
«Όλοι γνώριζαν εκ των προτέρων ότι η Φινλανδία είχε θέσει κόκκινη γραμμή τις εγγυήσεις για τη συμμετοχή στο νέο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας, ανέφερε ο Katainen. Ωστόσο, εάν αυτό το μοντέλο που συμφωνήθηκε δεν μπορέσει να λειτουργήσει, τότε θα βρούμε κάτι άλλον, ανέφερε χαρακτηριστικά δείχνοντας σημάδια διάθεσης να επιλυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι μόλις έγινε γνωστό το ότι η Ελλάδα θα παράσχει χρηματικές εγγυήσεις στη Φινλανδία για τη συμμετοχή της στο δεύτερο πακέτο στήριξης της χώρας μας, τόσο η Αυστρία όσο και η Ολλανδία εξέφρασαν την επιθυμία μίας παρόμοιας συμφωνίας, απειλώντας στην ουσία την ίδια τη συμφωνία.
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κίνδυνος για τη συμφωνία της Συνόδου», ανέφερε ο Katainen. Όλοι γνώριζαν ότι χρειαζόμασταν εγγυήσεις. Οι εταίροι μας και οι Βρυξέλλες γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να δοθούν εγγυήσεις. Είναι μέρος της συμφωνίας και αυτό δεν θα αλλάξει, πρόσθεσε ο Φινλανδός πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης