Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ράλι σε Wall Street - Ασία δίνει ώθηση στις ευρωαγορές – Το πετρέλαιο στο επίκεντρο

Το ράλι σε Wall Street - Ασία δίνει ώθηση στις ευρωαγορές – Το πετρέλαιο στο επίκεντρο
Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος το πετρέλαιο, μετά την άνοδο 3% που κατέγραψε στο κλείσιμο της Τρίτης, ύστερα από την είδηση για απεργία των εργαζομένων στον κλάδο του πετρελαίου στη Βραζιλία
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών αγορών, λαμβάνοντας ώθηση από το θετικό κλείσιμο χθες σε Wall Street και νωρίτερα σήμερα στα ασιατικά χρηματιστήρια.
Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος παραμένει και το πετρέλαιο, μετά την άνοδο 3% που κατέγραψε στο κλείσιμο της Τρίτης, ύστερα από την είδηση για απεργία των εργαζομένων στον κλάδο του πετρελαίου στη Βραζιλία, μια από τις μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγές χώρες παγκοσμίως.
Εν τω μεταξύ, νωρίτερα σήμερα οι αγορές στην Ασία σημείωσαν σημαντικά κέρδη, εξαιτίας μιας σειράς παραγόντων, μεταξύ των οποίων στην Ιαπωνία η αστρονομική δημόσια προσφορά της ιαπωνικής Japan Post, η μεγαλύτερη μετά αυτήν της Alibaba, αλλά και στην Κίνα οι αναφορές ότι το Πεκίνο θα ανοίξει ακόμη περισσότερο τις αγορές του στους ξένους επενδυτές.
Στα της συνεδρίασης στην Ευρώπη, περί τις 10:25 π.μ., ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει απώλειες 0,36%, στις 10.913,50 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,69%, στις 6.426,50 μονάδες και στο Παρίσι, ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,31%, στις 4.951,50 μονάδες.
Στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο δείκτης IBEX 35 καταγράφει κέρδη 0,82%, στις 10.553,50 μονάδες και ο FTSE MIB στο Μιλάνο κινείται υψηλότερα κατά 0,45%, στις 22.558 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 0,45%, διαμορφούμενος στις 380,05 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης