Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kέρδη στο χρηματιστήριο του Τόκιο μετά τη δημόσια προσφορά της Japan Post, τη μεγαλύτερη μετά της Alibaba

Kέρδη στο χρηματιστήριο του Τόκιο μετά τη δημόσια προσφορά της Japan Post, τη μεγαλύτερη μετά της Alibaba
Η μετοχή της Japan Post στο ντεμπούτο της αναρριχήθηκε κατά 13%
Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση το χρηματιστήριο του Τόκιο, μετά το ντεμπούτο της κρατικής Japan Post, οι μετοχές της οποίας σημείωσαν άνοδο 15% την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής τους.
Σημειώνεται ότι η αρχική δημόσια προσφορά για την Japan Post αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκοσμίως μετά το ντεμπούτο του ομίλου Alibaba τον Σεπτέμβριο του 2014.
Σημειώνεται ότι η μετοχή της Japan Post Holding άνοιξαν με κέρδη 15,5%, στα 1.617 γεν, όταν η τιμή της δημόσιας προσφοράς ήταν στα 1.400 γεν ανά μετοχή.
Άλμα όμως σημείωσε και η μετοχή της Japan Post Bank, άνω του 15%, στα 1.652 γεν έναντι της τιμής της δημόσιας προσφοράς 1.450 γεν, ενώ μέχρι τις 09.40 τοπική ώρα, η μετοχή της Japan Post Insurance δεν είχε ξεκινήσει να διαπραγματεύεται.
Η τριπλή δημόσια προσφορά, η μεγαλύτερη στην Ιαπωνία από τη δεκαετία του 1980, μετατρέπει για πάντα των 144 ετών πετρελαϊκό οργανισμό και δεδομένου ότι μόνον το τραπεζικό κομμάτι της έχει 1,7 τρισ. γεν σε assets, ο αντίκτυπος θα διοχετευθεί στον ιαπωνικό τραπεζικό τομέα, την οικονομία της χώρας και τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές.
Ο δείκτης του ιαπωνικού χρηματιστηρίου, Nikkei, ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 1,30%, στις 18.926,91 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης