Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτωτικές τάσεις στις ευρωαγορές – Με το βλέμμα στραμμένο στην ανεργία των ΗΠΑ οι επενδυτές

Πτωτικές τάσεις στις ευρωαγορές – Με το βλέμμα στραμμένο στην ανεργία των ΗΠΑ οι επενδυτές
Αν οι προβλέψεις εκπληρωθούν, το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ θα παραμείνει σταθερό στο 5,1% και θα μπορούσαν να έχουν δημιουργηθεί 180.000 θέσεις εργασίας
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές, πέραν των εταιρικών αποτελεσμάτων, να στρέφουν την προσοχή τους στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αναμένοντας τα στοιχεία για την ανεργία των ΗΠΑ.
Εν μέσω των αυξανόμενων καλλιεργούμενων προσδοκιών για μια αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων από τη FED, η σημερινή ανακοίνωση για την απασχόληση στις ΗΠΑ αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας.
Αν οι προβλέψεις εκπληρωθούν, το ποσοστό της ανεργίας θα παραμείνει σταθερό στο 5,1% και θα μπορούσαν να έχουν δημιουργηθεί 180.000 θέσεις εργασίας.
Τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να αυξήσουν ή να μειώσουν τις πιθανότητες αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων από τη FED στη συνεδρίασή της του Δεκεμβρίου.
Όσον αφορά τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων, η γερμανική Allianz ανακοίνωσε μεγαλύτερη του αναμενόμενου πτώση στα καθαρά κέρδη της (-15%) για το τρίτο τρίμηνο, με τις μετοχές της να υποχωρούν σήμερα το πρωί κατά 1,8%.
Επίσης, ο ναυτιλιακός γίγαντας Moller-Maersk ανακοίνωσε αποτελέσματα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ επανέλαβε τις εκτιμήσεις της για το σύνολο του έτους.
Η μετοχή της κατέγραφε νωρίτερα σήμερα κέρδη 0,8%.
Αντιθέτως, πτώση 1% σημειώνουν οι μετοχές της ArcelorMittal, η οποία προχώρησε σε επί τα χείρω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη για το σύνολο του 2015.
Στα της συνεδρίασης, περί τις 10:50 π.μ., ο δείκτης DAX καταγράφει απώλειες 0,20%, στις 10.866,30 μονάδες.
Ο FTSE 100 κινείται σε οριακά θετικό έδαφος, διαπραγματευόμενος στις 6.367,50 μονάδες, ενώ ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,80%, στις 4.940,80 μονάδες.
Στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη σημειώνει πτώση 0,62%, στις 10.366,50 μονάδες και ο FTSE MIB στο Μιλάνο κινείται οριακά σε αρνητικό έδαφος, διαπραγματευόμενος στις 22.215 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχωρεί κατά 0,3%, στις 377,63 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης