Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moody's: Υποβαθμίζει την Ιαπωνία σε Αa3 από Αa2 με σταθερό outlook

tags :
Moody's: Υποβαθμίζει την Ιαπωνία σε Αa3 από Αa2 με σταθερό outlook
Στην υποβάθμιση των ιαπωνικών ομολόγων σε Aa3 από Aa2 προέβη η Moody's, με σταθερό outlook, επικαλούμενη το υψηλό έλλειμμα του προϋπολογισμού της χώρας και την αύξηση του χρέους.
Το κόστος της ανακατασκευής της Ιαπωνίας από το φονικό σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, καθώς και τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για τον περιορισμό της πυρηνικής κρίσης, θα καταστήσει δύσκολο το έργο της κυβέρνησης να εκπληρώσει το στόχο της για το δανεισμό φέτος, αναφέρει στην ανακοίνωση της η Moody's.
Το outlook των ιαπωνικών ομολόγων παραμένει σταθερό, καθώς το δημόσιο χρέος αποτελεί ακλόνητη προτίμηση των εγχώριων επενδυτών.
Η πρώτη υποβάθμιση της Ιαπωνίας από τη Moody's από το 2002 αντικατοπτρίζει την επιδείνωση της πιστωτικής ποιότητας των ανεπτυγμένων χωρών, όπως η Ιταλία και οι ΗΠΑ, που "έχασαν" την αξιολόγηση ΑΑΑ από την Standard & Poors.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Moody's, Tom Byrne, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης θα διατηρήσει την αξιολόγηση της Ιαπωνίας, τουλάχιστον για τους επόμενους 12-18 μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης