Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελεύθερος ο Strauss Kahn - Ικανοποίηση των Γάλλων σοσιαλιστών

Ελεύθερος ο Strauss Kahn - Ικανοποίηση των Γάλλων σοσιαλιστών
Άρθηκε η ποινική δίωξη για εγκλήματα σεξουαλικού χαρακτήρα. "Είναι απολύτως ελεύθερος", διαβεβαίωσε ο δικηγόρος του William Taylor, ενώ ο Dominique Strauss-Kahn δήλωσε λίγο μετά την αποχώρηση του από το δικαστήριο, ότι ανυπομονεί να επιστρέψει στη Γαλλία.
Η άρση των κατηγοριών εις βάρος του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ έγινε δεκτή με μεγάλη ανακούφιση από τους Γάλλους σοσιαλιστές, ωστόσο αβέβαιο παραμένει το πολιτικό μέλλον του  στη Γαλλία.
"Ανυπομονώ να επιστρέψω στη χώρα μου, αλλά έχω ακόμα μερικά μικρά πράγματα που πρέπει να κάνω πριν να φύγω, και θα μιλήσω εκτενέστερα όταν θα επιστρέψω στη Γαλλία", δήλωσε ο Strauss-Kahn, απευθυνόμενος για πρώτη φορά στον Τύπο αφότου κατηγορήθηκε στις 14 Μαΐου.
Η απόφαση του δικαστή να θέσει την υπόθεση στο αρχείο προκάλεσε την ανακούφιση στα ηγετικά στελέχη των σοσιαλιστών που πραγματοποιούσαν κατά την ίδια ώρα σύνοδο στο Παρίσι, στο Εθνικό Γραφείο, αφιερωμένη στην κρίση του χρέους.
Η άλλη υποψήφια, Segolene Royal, εκτίμησε ότι "μια σημαντική σελίδα γυρίζει" για τον Strauss-Kahn, και θα πρέπει να τον "αφήσουμε να αναπνεύσει, να τον αφήσουμε ήσυχο", και ότι "οι σοσιαλιστές εξακολουθούν να εργάζονται".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης