Τελευταία Νέα
Διεθνή

Valls (Γαλλία): Δεν αποκλείεται η βομβιστική επίθεση για την συντριβή του ρωσικού αεροπλάνου στο Σινά

Valls (Γαλλία): Δεν αποκλείεται η βομβιστική επίθεση για την συντριβή του ρωσικού αεροπλάνου στο Σινά
Οι ενδείξεις και η τεχνική ανάλυση που έχουν γίνει μέχρι τώρα στα μαύρα κουτιά δείχνουν ότι πρόκειται για βόμβα
«Δεν πρέπει να αποκλείουμε καμία υπόθεση και κανένα ενδεχόμενο, ούτε αυτό της βομβιστικής επίθεσης, για τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στη χερσόνησο του Σινά την περασμένη εβδομάδα» δήλωσε ο γάλλος πρωθυπουργός Manuel Valls.
Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, ο γάλλος πρωθυπουργός τόνισε ότι «είμαστε αντιμέτωποι με μία νέα απειλή τεραστίων διαστάσεων».
« Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά, «αντιμετωπίζουμε έναν εξωτερικό εχθρό και έναν εσωτερικό εχθρό, δίκτυα που σίγουρα βρίσκονται στη Συρία και στο Ιράκ και καθημερινά οι μυστικές μας υπηρεσίες συλλαμβάνουν, ανακρίνουν άτομα που μπορεί να συνιστούν κίνδυνο».
Την ίδια ώρα οι εμπειρογνώμονες που εξετάζουν τα δύο μαύρα κουτιά δηλώνουν σχεδόν σίγουροι ότι το αεροσκάφος χτυπήθηκε από «βόμβα».
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Reuters, οι εμπειρογνώμονες που βρίσκονται στο Κάιρο είναι «90% σίγουροι ότι ο θόρυβος που καταγράφηκε στα μαύρα κουτιά ένα δευτερόλεπτο πριν τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους καταδεικνύει την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού».
«Οι ενδείξεις και η τεχνική ανάλυση που έχουν γίνει μέχρι τώρα στα μαύρα κουτιά δείχνουν ότι πρόκειται για βόμβα», δηλώνουν οι αιγυπτιακές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο, αλλά δεν μπορούν για ευνόητους λόγους να κατονομαστούν.
Να σημειωθεί, οτι ένα παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους ανέλαβε την ευθύνη για τη συντριβή του αεροσκάφους πριν από μία εβδομάδα μετά την απογείωσή του από το αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ με προορισμό την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.
Χθες Σάββατο 8/11, η Αίγυπτος επέμεινε στην υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης που οδήγησε στη συντριβή το ρωσικό αεροσκάφος και την οποία, σύμφωνα με την εκδοχή αυτή, πραγματοποίησαν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
Βρετανία και ΗΠΑ αναφέρονται ανοιχτά στο σενάριο τοποθέτησης βόμβας στο αεροσκάφος της ρωσικής εταιρείας Metrojet, το οποίο είχε αναχωρήσει από το αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ με προορισμό την Αγία Πετρούπολη.
Η Ρωσία, η οποία φαίνεται να υιοθετεί αυτή την υπόθεση, ανέστειλε τις πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών της στην Αίγυπτο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης