Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Τα τρέχοντα επίπεδα τιμών του πετρελαίου θα δώσουν σύντομα ώθηση στην αύξηση της ζήτησης

Σαουδική Αραβία: Τα τρέχοντα επίπεδα τιμών του πετρελαίου θα δώσουν σύντομα ώθηση στην αύξηση της ζήτησης
Η ζήτηση πετρελαίου θα αντικατοπτρίζει σύντομα την «ελκυστικότητα» των τρεχόντων επιπέδων των τιμών του πετρελαίου και η Ασία θα αποτελεί ζωτική μηχανή της οικονομικής επέκτασης για δεκαετίες, τόνισε ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Ali al-Naimi.
Η παγκόσμια ζήτηση στην Ασία θα αυξηθεί κατά περίπου 16 εκατ. βαρέλια ημερησίως, στα σχεδόν 46 εκατ. βαρέλια μέχρι το 2040, σύμφωνα με άρθρο του γενικού γραμματέα του ΟΠΕΚ, Abdalla Salem El-Badri.
Η περιοχή θα χρειάζεται να εισάγει 40 εκατ. βαρέλια ημερησίως αργό πετρέλαιο και προϊόντα διύλισης μέχρι τότε, τόνισε.
Πολλές ασιατικές χώρες καλωσόρισαν την πρόσφατη πτώση των τιμών του πετρελαίου, με τον σαουδάραβα υπουργό Πετρελαίου, Ali al-Naimi, να σημειώνει ότι η ζήτηση σύντομα θα αντικατοπτρίζει την ελκυστικότητα των τρεχουσών τιμών.
«Λέγοντας αυτό, δεν είναι ότι θέλουμε χαμηλές ή υψηλές τιμές οι καταναλωτές και οι παραγωγοί, αλλά σταθερότητα τιμών», πρόσθεσε.
Η Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες μέλη του ΟΠΕΚ είναι αντιμέτωπες με μεγαλύτερο ανταγωνισμό για τις πωλήσεις πετρελαίου στην Ασία, καθώς η Ρωσία και πετρελαιοπαραγωγές χώρες της Λατινικής Αμερικής και Αφρικής στέλνουν περισσότερο προϊόν στην περιοχή.
Τον τελευταίο χρόνο, σημειωτέον, η τιμή του αργού πετρελαίου έχει σημειώσει πτώση άνω του 40% εν μέσω εικασιών ότι η υπερπροσφορά θα επιμένει όσο ο ΟΠΕΚ συνεχίζει να παράγει περισσότερο πετρέλαιο από τον συλλογικό στόχο που έχει τεθεί, σε μια προσπάθεια να αναγκάσει υψηλού κόστους παραγωγούς, περιλαμβανομένων μερικών εταιρειών στις ΗΠΑ, να συγκρατήσουν την παραγωγή.
Ο ΟΠΕΚ προμηθεύει περί το 40% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου και η Σαουδική Αραβία είναι η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης