Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Στο 60% οι πιθανότητες να συνεχιστεί η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ τουλάχιστον ως το 2019

tags :
Goldman Sachs: Στο 60% οι πιθανότητες να συνεχιστεί η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ τουλάχιστον ως το 2019
Τουλάχιστον για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα συνεχιστεί η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, σύμφωνα με την Goldman Sachs
Στο 60% τοποθετεί τις πιθανότητες να συνεχιστεί η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ τουλάχιστον έως το 2019 η Goldman Sachs, σε νέα έκθεσή της.
Η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ συνεχίζεται εδώ και 76 μήνες, ήτοι από τον Ιούλιο του 2009, αποτελώντας μία από τις μακροβιότερες συνεχιζόμενες περιόδους αύξησης της αμερικανικής οικονομίας από το 1854.
Το ερώτημα που εγείρεται είναι κατά πόσο αυτή η ανάπτυξη είναι βιώσιμη και μπορεί να συνεχιστεί, με την Goldman Sachs να υπολογίζει ότι θα μπορούσε να συνεχιστεί τουλάχιστον για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί έχει παρατηρηθεί μια μεεταβολή στις περιόδους οικονομική ανάπτυξης, καθώς ο μέσος όρος διάρκειάς τους έχει αυξηθεί:

Screen Shot 2015 11 10 at 7.57.35 AM

Ο αναλυτής της Goldman Sachs, που συνέταξε την έκθεση, υποστηρίζει ότι με βάση τους ιστορικούς κύκλους ανάπτυξης, μπορεί κανείς να υπολογίσει την πιθανότητα να συνεχιστεί η ανάκαμψη μιας οικονομίας.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει όταν ένας τέτοιος κύκλος ξεκινά, οι πιθανότητες να διαρκέσει για πάνω από έξι χρόνια είναι μόλις 45%.
Έτσι, όταν τελικά φτάσει τα έξι χρόνια, οι πιθανότητες να συνεχιστεί είναι αρκετά καλές.
Ως εκ τούτου οι πιθανότητες να συνεχιστεί η ανάκαμψη στις ΗΠΑ και τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ώστε τελικά να κλείσει η 10ετία, τοποθετούνται στο 60%, σημειώνει ο αναλυτής, χωρίς ωστόσο υπολογίζονται οι αστάθμητοι παράγοντες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης