Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή πτώση στο πετρέλαιο λόγω της αύξησης των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ - Στο -2,9% ο μαύρος χρυσός

Ισχυρή πτώση στο πετρέλαιο λόγω της αύξησης των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ - Στο -2,9% ο μαύρος χρυσός
Οι φόβοι των επενδυτών για περεταίρω αύξηση των αποθεμάτων των ΗΠΑ, ώθησαν πτωτικά το πετρέλαιο
Με ισχυρές απώλειες έκλεισαν τα συμβόλαια αργού πετρελαίου στο Χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης σήμερα Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για το αργό, που αυξάνουν τους φόβους για περεταίρω αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ και εξέπληξαν τους δανειστές.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια αργού πετρελαίου στο Χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης υποχώρησαν κατά 1,28 δολάρια ή αλλιώς -2,9%, κλείνοντας χαμηλότερα από τα 43 δολάρια και πιο συγκεκριμένα στα 42,93 δολάρια το βαρέλι.
Υπενθυμίζεται ότι η τιμή του πετρελαίου έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων, λόγω της νέας αύξησης των αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ, μετά την ανακοίνωση της εβδομαδιαίας έκθεσης για τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ.
Το American Petroleum Institute (API) στην σημερινή του έκθεση παρουσίασε αύξηση κατά 6,3 εκατ. βαρέλια αργού πετρελαίου στα αποθέματα του, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Συμφωνα με στοιχεία που εξέδωσε η Energy Information Administration (EIA), τα αποθέματα αναμένεται να αυξηθούν κατά 790 χιλιάδες βαρέλια την επόμενη εβδομάδα.
Παράλληλα, «εφόσον η παγκόσμια οικονομία τα πηγαίνει «περίφημα», τότε γιατί assets, όπως το πετρέλαιο, καταρρέουν;», διερωτάται σε έκθεσή της η Phoenix Capital.
Ειδικότερα, σημειώνει πως οι τιμές σε δύο από τα πιο οικονομικά «ευαίσθητα» assets του πλανήτη, το πετρέλαιο και ο άνθρακας, έχουν καταρρεύσει.
Σύμφωνα με την Phoenix Capital, η καθοδική πορεία αυτών των assets, αποτελούν ένδειξη ότι η παγκόσμια οικονομία δεν τα πηγαίνει και τόσο περίφημα.
Αντιθέτως, σημειώνει, αποτελούν ένδειξη ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε «ελεύθερη πτώση».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης