Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Καλύτερα του αναμενόμενου τα στοιχεία για το ΑΕΠ – Αυξήθηκε κατά 0,3% το γ' τρίμηνο του 2015

Γαλλία: Καλύτερα του αναμενόμενου τα στοιχεία για το ΑΕΠ – Αυξήθηκε κατά 0,3% το γ' τρίμηνο του 2015
Τα στοιχεία είναι πολύ καλύτερα των αρχικών εκτιμήσεων της Insee, η οποία προέβλεπε ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας κατά 0,2%
Επεκτάθηκε η γαλλική οικονομία το τρίτο τρίμηνο του 2015, ύστερα από τη στασιμότητα που καταγράφηκε το δεύτερο τρίμηνο του έτους, λαμβάνοντας ώθηση από την εσωτερική κατανάλωση από τους καταναλωτές και την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής.
Το γαλλικό Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν αυξήθηκε κατά 0,3% το τρίτο τρίμηνο του 2015 έναντι του προηγούμενου τριμήνου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, η γαλλική στατιστική υπηρεσία Insee.
Τα στοιχεία είναι πολύ καλύτερα των αρχικών εκτιμήσεων της Insee, η οποία προέβλεπε ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας κατά 0,2%.
Σημειώνεται ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους το γαλλικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,7%, ενώ το δεύτερο τρίμηνο δεν καταγράφηκε ανάπτυξη.
Με βάση τα στοιχεία, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ζώνης του ευρώ είναι σε τροχιά επίτευξης του στόχους για ανάπτυξη τουλάχιστον 1% στο σύνολο του 2015, ύστερα από τρία χρόνια στασιμότητας.
Βεβαίως, αυτό το ποσοστό είναι πολύ χαμηλότερο του 1,5% που έχουν θέσει ως στόχο οι οικονομολόγοι, προκειμένου να μειωθεί η ανεργία από το 10% και που αποτελεί προϋπόθεση για τον γάλλο πρόεδρο, Francois Hollande, προκειμένου να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στη γαλλική προεδρία.
Η Insee προβλέπει για το σύνολο του 2015 ανάπτυξη του ΑΕΠ κατά 1,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης