Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τόσκας (Αν.Υπ. Προστασίας Πολίτη): Από τη Λέρο πέρασε στις 3/10 ο δράστης του μακελειού στο Παρίσι

tags :
Τόσκας (Αν.Υπ. Προστασίας Πολίτη): Από τη Λέρο πέρασε στις 3/10 ο δράστης του μακελειού στο Παρίσι
Πρόκειται για Σύρο υπήκοο που καταγράφηκε απο τις ελληνικές αρχές 
(Upd2) Πληροφορίες από τις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών και την αστυνομία ζήτησαν οι γαλλικές αρχές για την ταυτότητα δύο υπόπτων στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι καθώς υπάρχουν υποψίες ότι τουλάχιστον δύο δράστες πέρασαν από την Ελλάδα όπου κι έχουν καταγραφεί.
Οι γαλλικές υπηρεσίες ζήτησαν από τις ελληνικές αρχές να ελέγξουν τα στοιχεία που διαθέτουν για τα δύο συγκεκριμένα άτομα με τις ελληνικές αρχές να επιβεβαιώνουν ότι τουλάχιστον ο ένας από τους δύο υπόπτους πέρασε από την χώρα και συγκεκριμένα απο τη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου του 2015 και πρόκειται για Σύρο υπήκοο.
Όπως έγινε γνωστό από πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι ελληνικές αρχές είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες άλλων ξένων χωρών, σε επίπεδο ανταλλαγής πληροφοριών και ήδη έχουν αναλάβει δράση σε ότι αφορά άτομα που ενδεχομένως να έχουν σχέσεις με τζιχαντιστές.
Ταυτόχρονα έχουν δοθεί εντολές να ενταθεί η επιτήρηση χώρων και ατόμων στην Ελλάδα, ενώ για όλες τις ενέργειες ενημερώνεται συνεχώς ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, από τον αρχηγό της Αστυνομίας, αντιστράτηγο Δημήτρη Τσακνάκη και τον διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη.
Όπως ανέφερε στέλεχος του υπουργείου, αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι που να προκαλεί ανησυχία για κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος στην Ελλάδα, αλλά οι αρχές είναι σε στενή επαφή με τις άλλες χώρες και είναι σε επαγρύπνηση για κάθε ενδεχόμενο.
(Πρώτη ενημέρωση Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015  17:32)
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης