Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Ταυτοποιήθηκε ο ένας δράστης της επίθεσης στο Παρίσι - Φόβοι για τη συμμετοχή Γάλλων υπηκόων

tags :
Bloomberg: Ταυτοποιήθηκε ο ένας δράστης της επίθεσης στο Παρίσι - Φόβοι για τη συμμετοχή Γάλλων υπηκόων
Οι ηγέτες των G20 ανακοίνωσαν οτι θα μπλοκάρουν τη χρηματοδότηση προς τις τρομοκρατικές ομάδες 
Στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στα χνάρια των ακραίων ισλαμιστών που έδρασαν στο Παρίσι σκορπώντας το θάνατο σε 129 ανθρώπους αναζητούν οι γαλλικές αρχές μετά την ταυτοποίηση του ενός τουλάχιστον δράστη.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο πληροφορίες του γαλλικού πρακτορείου Ειδήσεων, ο ένας από τους δράστες είναι ο 29χρονος γάλλος υπήκοος Omar Ismail Mostefai, Αλγερινής καταγωγής, που γεννήθηκε στα περίχωρα του Παρισιού και πέρασε πιθανότατα μερικούς μήνες στη Συρία το 2013 και το 2014.
Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές έχουν ήδη συλληφθεί και να ανακρίνονται 7 από τα μέλη της οικογένειας του.
Η ανείπωτη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι φαίνεται ότι δίνει μια «αναγκαστική» ώθηση στις διαπραγμάτευσης για την επίλυση του Συριακού ζητήματος που πραγματοποιείται στη Βιέννη ανάμεσα σε 17 κράτη, οι οποίοι καλούνται να προσπεράσουν τις διαφορές τους και να καταλήξουν στο τέλος του εμφύλιου πολέμου και να υιοθετήσουν ένα χρονοδιάγραμμα που θα οδηγήσει στην εκλογή μιας νέας κυβέρνησης έως το 2017.
Στην Σύνοδο των G20 που πραγματοποιείται σήμερα στην Τουρκία οι ηγέτες των αναπτυγμένων και αναδυόμενων οικονομιών του πλανήτη ανακοίνωσαν ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για μπλοκάρουν η χρηματοδότηση προς κάθε τρομοκρατική ομάδα, όπως υπογραμμίζει ανώτατος αξιωματούχος στο Blooomberg.
Ωστόσο, στη Γαλλία αυξάνονται οι ανησυχίες για το γεγονός ότι γάλλοι, μουσουλμάνοι πολίτες, που ανήκουν στη μεγαλύτερη μουσουλμανική κοινότητα στην Ευρώπη, έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στις επιθέσεις που έχει δεχθεί η Γαλλία καθώς τον Ιανουάριο η επίθεση στο Charlie Hebdo έγινε από γάλλους υπηκόους.
Οι έρευνες των αρχών έχουν επεκταθεί και στο γειτονικό Βέλγιο όπου οι βελγική αστυνομία συνέλαβε δεκάδες άτομα σε προάστιο των Βρυξελλών που φέρονται να συνδέονται με την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.
Σύμφωνα με το Διεθνές Κέντρο Μελέτης των ακραίων ριζοσπαστικών ομάδων στην Ευρώπη, με έδρα το Λονδίνο, αναφέρει ότι στο Βέλγιο ζει το μεγαλύτερο ποσοστό ευρωπαίων μουσουλμάνων που πολέμησαν στη Συρία και το Ιράκ από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης