Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γάλλοι που ζούσαν σε γκέτο μεταναστών στο Βέλγιο, οι δύο δράστες του μακελειού στο Παρίσι

Γάλλοι που ζούσαν σε γκέτο μεταναστών στο Βέλγιο, οι δύο δράστες του μακελειού στο Παρίσι
Το Μόλενμπικ είναι μια λαϊκή συνοικία μεταναστών, που έδω και 20 χρόνια έχει μετατραπεί σε γκέτο
Δύο Γάλλοι που ζούσαν στις Βρυξέλλες, ο ένας από τους οποίους στην κοινότητα Μόλενμπικ της βελγικής πρωτεύουσας, περιλαμβάνονται μεταξύ των δραστών των φονικών τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.
Και οι δύο, φορούσαν ζώνες με εκρηκτικά τα οποία ενεργοποίησαν και σκοτώθηκαν, τόνισε η εισαγγελία του Βελγίου, η οποία διενεργεί έρευνα στη χώρα, σε συνεργασία με τις γαλλικές αρχές καθώς όπως όλα δείχνουν κάποιοι από τους δράστες ζούσαν για κάποιο διάστημα στο Βέλγιο.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της γαλλικής και βελγικής εισαγγελίας, τα «δύο αυτοκίνητα με πινακίδες Βελγίου που βρέθηκαν μετά τις εκρήξεις στο Παρίσι, είχαν μισθωθεί στην αρχή της εβδομάδας στην περιοχή των Βρυξελλών».
Συνολικά επτά πρόσωπα κρατούνται από σήμερα στο Βέλγιο στο πλαίσιο της βελγικής πτυχής της έρευνας, προστίθεται από την ίδια πηγή.
Η βελγική αστυνομία πραγματοποίησε το σαββατοκύριακο σειρά ερευνών που επικεντρώθηκαν στην κοινότητα Μόλενμπικ των Βρυξελλών και εισαγγελείς ανακοίνωσαν, ότι ερευνούν ένα μισθωμένο βελγικό αυτοκίνητο που βρέθηκε στο Παρίσι κοντά στο σημείο της πιο φονικής από τις επιθέσεις, αυτής στην αίθουσα συναυλιών του Μπατακλάν.
Το Μόλενμπικ είναι μια λαϊκή συνοικία μεταναστών, που έδω και 20 χρόνια έχει μετατραπεί σε γκέτο.
Εκεί είχαν διαμείνει οι δράστες πολλών τζιχαντιστικών επιθέσεων, από τον δολοφόνο του διοικητή Massud το 2001 στο Αφγανιστάν έως τον δράστη του φονικού στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών, τον Mehdi Nemus, που είχε στοιχίσει τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους τον Μάιο του 2014.
Γαλλία και Βέλγιο έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους και ερευνούν από κοινού τα ευρήματα τα οποία συνδέουν τους δράστες της αιματηρής επίθεσης στο Παρίσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης