Τελευταία Νέα
Διεθνή

Obama στους G20: Η επίθεση στο Παρίσι ήταν κατά του πολιτισμένου κόσμου - Σε λίγες ημέρες θα χτυπήσουμε τους ISIS

Obama στους G20: Η επίθεση στο Παρίσι ήταν κατά του πολιτισμένου κόσμου - Σε λίγες ημέρες θα χτυπήσουμε τους ISIS
Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, σε συνεργασία με τη Γαλλία θα χτυπήσουμε το ΙΚ στη Συρία και το Ιράκ 
Τη δέσμευση του να κάνει ότι είναι δυνατό για να εξασθενήσει τη δράση του Ισλαμικού κράτους στη Συρία και να αποτραπούν νέες τρομοκρατικές επιθέσεις όπως αυτή στο Παρίσι, τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος Barack Obama στη διάρκεια της Συνόδου των G20 στην Τουρκία.
Μιλώντας στη σύνοδο των ηγετών των G20 ο αμερικανός πρόεδρος περιέγραψε την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι ως «επίθεση κατά του πολιτισμένου κόσμου» και δήλωσε ότι «οι ΗΠΑ θα εργαστούν μαζί με τη Γαλλία για να χτυπήσουν αυτούς που ευθύνονται για την τραγωδία».
Όπως αναφέρει το Reuters, η διήμερη σύνοδος των G20 στην Αττάλεια της Τουρκίας, πραγματοποιείται μόλις 500 χλμ μακριά από τα συριακά σύνορά, στην άλλη πλευρά των οποίων μένετε ένας βίαιος εμφύλιος πόλεμος τα τελευταία 5 σχεδόν χρόνια, που έδωσε την δυνατότητα στο ισλαμικό Κράτος να γιγαντωθεί και να απειλεί σήμερα την παγκόσμια ασφάλεια..
Στη συνάντησή του με τον τούρκο πρόεδρο Tayyip Erdogan ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι «οι ουρανοί έχουν πλέον σκοτεινιάσει από την τρομερή επίθεση που συνέβη στο Παρίσι» και δεσμεύτηκε για μια ακόμη φορά « οι ΗΠΑ, σε συνεργασία και με άλλα κράτη, να καταφέρουν να φέρουν μια ειρηνευτική συμφωνία στη Συρία ώστε να σταματήσει ο πόνος και η βία που χτύπησε το Παρίσι, την Άγκυρα ή οποιοδήποτε άλλο μέρος του πλανήτη».
Σύμφωνα με το Reuters τόσο ο αμερικανός πρόεδρος όσο και οι δυτικού του σύμμαχοι καλούνται πλέον να αποφασίσουν για το πώς θα απαντήσουν στην επίθεση του Ισλαμικού Κράτους.
Η Ουάσιγκτον φέρεται ωστόσο έτοιμη να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε κάλεσμα της Γαλλίας για επιθέσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ.
«Έχουμε την πεποίθηση ότι τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, σε συνεργασία με τη Γαλλία θα πραγματοποιήσουμε επιθέσεις και χτυπήματα κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ ώστε να καταστήσουμε σαφές σε αυτούς τους τρομοκράτες ότι δεν είναι πλέον ασφαλής» τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Ben Rhodes σε συνέντευξη του στο NBC.
Τόνισε μάλιστα οι «οι ΗΠΑ περιμένουν από την ΕΕ και τη Ρωσία να συνδράμουν σε αυτές τις επιθέσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης