Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο 8% θα δανεισθεί η Ελλάδα στην δολαριακή έκδοση – Θα προσφύγει στην ΕΕ-ΔΝΤ μόνο αν δεν μπορεί να δανεισθεί

 Στο 8% θα δανεισθεί η Ελλάδα στην δολαριακή έκδοση – Θα προσφύγει στην ΕΕ-ΔΝΤ μόνο αν δεν μπορεί να δανεισθεί
Η Ελλάδα πριν προσφύγει στην ΕΕ και το ΔΝΤ θα κάνει απόπειρα να δανεισθεί από τις αγορές αναφέρει πηγή στο υπουργείο Οικονομικών στο www.bankingnews.gr ...
Η πρώτη απόπειρα του δημοσίου να στραφεί στις αγορές να δανεισθεί θα υλοποιηθεί προσεχώς και η μεγάλη απόπειρα να δανεισθεί τέλη Απριλίου με την δολαριακή έκδοση 1,5 έως 3 δις δολάρια ο στόχος αν τελικά υλοποιηθεί.
Με βάση τα σημερινά δεδομένα η απόδοση θα διαμορφωθεί στο 8%. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το 8% είναι ένα επιτόκιο που θα μπορούσε να πληρώσει η Ελλάδα και μάλλον φαίνεται κλειδωμένο επιτόκιο.
Το ελληνικό δημόσιο δεν είναι βέβαιο αν θέλει να δανεισθεί σε αυτά τα επίπεδα αλλά είναι γεγονός ότι καλύτερα να δανεισθείς ακριβά από το να μην δανεισθείς καθόλου.
Επίσης στις 13 και 20 Απρίλιου θα υλοποιηθούν δημοπρασίες εντόκων 12μηνης 6μηνης και 3μηνης διάρκειας. Λήγουν 2,5 δις αλλά το κράτος θα αντλήσει περίπου 1 δις ευρώ.
Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους , έχει να καλύψει τις εκδόσεις που λήγουν με φθηνότερα κεφάλαια και λόγω του ότι οι αποδόσεις των εντόκων βρίσκονται σε δυσθεώρητα ύψη να δανεισθεί το δημόσιο στο 7% σε έντοκο γραμμάτιο δεν θα είναι επιτυχία.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η απόδοση του 3μήνου εντόκου διαμορφώνεται στο 6,9%, του 6μήνου στο 6,7% και του 12μήνου στο 6,6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης