Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hollande: Παγκόσμια απειλή το ISIS - Κοινό μέτωπο με ΗΠΑ, Ρωσία - Δύο νεκροί από την επιχείρηση στο Παρίσι

tags :
Hollande: Παγκόσμια απειλή το ISIS - Κοινό μέτωπο με ΗΠΑ, Ρωσία - Δύο νεκροί από την επιχείρηση στο Παρίσι
Ευρεία αστυνομική επιχείρηση με ανταλλαγή πυρών – Επτά συλλήψεις
(upd6) Η Γαλλία είναι σε πόλεμο με τους τρομοκράτες, επανέλαβε ο πρόεδρος της χώρας Francois Hollande, μετά την έκτακτη σύσκεψη για τη σημερινή επιχείρηση της αστυνομίας στο Παρίσι.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Γαλλίας, θα μεταβεί σε Ουάσινγκτον και Μόσχα προκειμένου να συνομιλήσει με τους ομολόγους του Obama και Putin, για τη συγκρότηση ενός κοινού μετώπου κατά του Ισλαμικού Κράτους.
«Στόχος των τρομοκρατών ήταν η νεολαία της Γαλλίας» τόνισε ο Hollande, ενώ επιβεβαίωσε ότι στη σημερινή επιχείρηση σκοτώθηκαν δύο τρομοκράτες και έγιναν επτά συλλήψεις.
Σύμφωνα με τον Hollande, όλοι οι τρομοκράτες που έχουν αναγνωριστεί μέχρι στιγμής, ήταν Γάλλοι πολίτες.

Λήξη της πολιορκίας στο Παρίσι - Δύο νεκροί και επτά τραυματίες
Την ολοκλήρωση της επιχείρησης στο προάστιο Saint Denis, στο Παρίσι ανακοίνωσαν οι γαλλικές Αρχές, αναφέροντας παράλληλα πως μετά την ευρεία αστυνομική και αντιτρομοκρατική επιχείρηση με ανταλλαγές πυροβολισμών και εκρήξεις, η περιοχή είναι ασφαλής.
Η επιχείρηση, στην οποία μετείχαν και 15.000 στρατιώτες, ήταν σε εξέλιξη από νωρίς σήμερα τα ξημερώματα και στόχος της, όπως μεταδόθηκε αρχικά, ήταν η σύλληψη του διαβόητου Βέλγου τζιχαντιστή Abdelhamid Abaaoud, που πιστεύεται ότι είναι ο "εγκέφαλος" των τρομοκρατικών χτυπημάτων της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι και για τον οποίο υπήρχε η εκτίμηση ότι βρισκόταν στη Συρία.
Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι ο Abdelhamid Abaaoud είναι ανάμεσα είτε στους νεκρούς είτε στους συλληφθέντες.
H επιχείρηση έλαβε χώρα στο βόρειο προάστιο του Παρισιού Saint Denis (απέχει περίπου 2 χιλιόμετρα από το γήπεδο Stad de France όπου τρεις βομβιστές αυτοκτονίας ανατινάχθηκαν κατά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι την περασμένη Παρασκευή), καθώς η γαλλική Αστυνομία πιστεύει πως έχει εντοπίσει υπόπτους που εμπλέκονται στις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής.
Ωστόσο, δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα αν πράγματι ο Abdelhamid Abaaoud είναι ανάμεσα στους ταμπουρωμένους υπόπτους.

Embedded image permalink

Η εικόνα για τις συλλήψεις, τους τραυματίες και τους νεκρούς (αλλά και για την ταυτότητα τους) παραμένει συγκεχυμένη.

Embedded image permalink

Βάσει των όσων έχουν μεταδοθεί από τα γαλλικά ΜΜΕ και έχουν επιβεβαιωθεί από τις αρμόδιες γαλλικές Αρχές και αξιωματούχους, προκύπτει ότι:
- Οι νεκροί ύποπτοι ανέρχονται σε δύο, εκ των οποίων ο ένας είναι μια γυναίκα - καμικάζι, η οποία πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη.
- Τρεις άντρες που βρίσκονταν στο διαμέρισμα την ώρα της επιχείρησης συνελήφθησαν και κρατούνται. Τα ονόματα τους δεν έχουν ταυτοποιηθεί.
- Ένας άντρας και μια γυναίκα κρατούνται από τις Αρχές, λίγο μετά τον εντοπισμό τους σε κοντινή απόσταση από το ύποπτο διαμέρισμα στο Saint Denis.
Αργότερα ανακοινώθηκε πως οι συλλήψεις από την ευρεία αυτή αντιτρομοκρατική επιχείρηση ανήλθαν σε 7.
Παράλληλα, η πληροφορία που μετέδωσαν γαλλικά ΜΜΕ για νεκρό πολίτη που σκοτώθηκε την ώρα που διερχόταν από το σημείο της επιχείρησης, δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Embedded image permalink

Παραμένει άγνωστο αν στους ύποπτους περιλαμβάνεται και ο καταζητούμενος 26χρονος Salah Abdeslam, που πιστεύεται ότι ήταν ο όγδοος τρομοκράτης στις επιθέσεις της Παρασκευής και πιστεύεται ότι είχε διαφύγει στο Βέλγιο από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.
Το προάστιο του Saint Denis είναι αποκλεισμένο από ισχυρές αστυνομικές και στρατιωτικές επιχειρήσεις ενώ κατά διαστήματα ακούγονται πυροβολισμοί και εκρήξεις.
Embedded image permalink

Έκτακτη συνεδρίαση στη Γερμανία υπό την Καγκελάριο Merkel με φόντο τις απειλές του ISIS

Έκτακτη συνεδρίαση για θέματα ασφαλείας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Γερμανία υπό την Καγκελάριο0 Merkel, με τη συμμετοχή κορυφαίων υπουργών.
Αφορμή για την έκτακτη συνεδρίαση στάθηκε την ακύρωση του ποδοσφαιρικού αγώνα Γερμανίας- Ολλανδίας χθες στο Ανόβερο, όπως δήλωσαν δύο κυβερνητικές πηγές.
Η συνεδρίαση, στην οποία είναι πιθανό να συμμετέχουν και οι επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών, θα πραγματοποιηθεί μετά το τακτικό υπουργικό συμβούλιο.
Στο μεταξύ ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας εσωτερικών πληροφοριών BfV Χανς-Γκέοργκ Μάασεν δήλωσε ότι η χώρα δεν θα πρέπει να υποκύψει στην απειλή του Ισλαμικού Κράτους.

Πρώτη ενημέρωση: 08:30, Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης