Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντικές απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Οι ανησυχίες για τα θέματα ασφάλειας επηρεάζουν αρνητικά τις αγορές

Σημαντικές απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Οι ανησυχίες για τα θέματα ασφάλειας επηρεάζουν αρνητικά τις αγορές
Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι την περασμένη Παρασκευή έχουν κλονίσει την επενδυτική εμπιστοσύνη
Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων στη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς οι ανησυχίες για τα θέματα ασφάλειας μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι την περασμένη Παρασκευή έχουν κλονίσει την επενδυτική εμπιστοσύνη.
Εν τω μεταξύ, το νωρίτερα σήμερα η γαλλική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι δύο τρομοκράτες σκοτώθηκαν στην εν εξελίξει επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο προάστιο του Παρισιού, Saint Denis, για τον εντοπισμό του εγκεφάλου των επιθέσεων στο Παρίσι.
Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική αεροπορική εταιρεία Air France, δύο πτήσεις της από τις ΗΠΑ με προορισμό το Παρίσι δέχθηκαν απειλητικά τηλεφωνήματα για την τοποθέτηση βομβών και ως εκ τούτου αποφασίστηκε, για λόγους ασφαλείας, η αλλαγή πορείας τους και αναγκαστική προσγείωσή τους σε κοντινούς προορισμούς.
Στα της συνεδρίασης, περί τις 10:35 π.μ., ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει πτώση 0,50%, στις 10.917,50 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,36%, στις 6.245,80 μονάδες και στο Παρίσι, ο CAC 40 σημειώνει πτώση 0,84%, στις 4.894,50 μονάδες.
Απώλειες καταγράφουν και οι αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον δείκτη ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη να υποχωρεί κατά 0,77%, στις 10.284,50 μονάδες και τον FTSE MIB στο Μιλάνο, να κινείται χαμηλότερα κατά 0,79%, στις 22.135 μονάδες.
Σε αρνητικό έδαφος και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600, στο -0,67% και τις 377,34 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης