Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Δεν υπάρχει τρόπος ειρηνικής επίλυσης της κρίσης στη Συρία χωρίς τον Assad

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Δεν υπάρχει τρόπος ειρηνικής επίλυσης της κρίσης στη Συρία χωρίς τον Assad
Σύμφωνα με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, μετά τα γεγονότα στο Παρίσι, η Δύση κατάλαβε ότι πρέπει να πολεμηθεί το ISIS και όχι να ανατραπεί ο Assad
Δεν υπάρχει τρόπος ειρηνικής επίλυσης της κρίσης στη Συρία χωρίς τον Assad, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, S. Lavrov.
Σύμφωνα με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, μετά τα γεγονότα στο Παρίσι, η Δύση κατάλαβε ότι πρέπει να πολεμηθεί το ISIS και όχι να ανατραπεί ο Assad.
"Είμαστε έτοιμοι για μια πρακτική συνεργασία με τις χώρες του συνασπισμού και για να εργαστούμε μαζί τους προκειμένου να καθορίσουμε τους όρους οι οποίοι, ασφαλώς, θα σέβονται την εθνική κυριαρχία της Συρίας και την εξουσία της συριακής κυβέρνησης" δήλωσε ο Lavrov.
Σημειώνεται ότι μετά την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στο Παρίσι, οι μεγάλες δυνάμεις της Δύσης επιδιώκουν τη συνεργασία με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin, για τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου κατά του ISIS στη Συρία.
Η Ρωσία έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες τους βομβαρδισμούς κατά του ISIS στη Συρία, με τη Δύση ωστόσο να την κατηγορεί ότι στρέφεται κατά των ανταρτών που πολεμούν τον Assad και όχι κατά των ακραίων ισλαμιστών.
Ο Putin ωστόσο νιώθει δικαιωμένος για την πολιτική του στη Συρία μετά τα τελευταία γεγονότα, με τη Δύση να κατανοεί ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία του για να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατική απειλή.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης