Τελευταία Νέα
Διεθνή

Alfano (Ιταλία): Αναγκαία η πρόσβαση των κρατικών υπηρεσιών στα προσωπικά δεδομένα των πολιτών

tags :
Alfano (Ιταλία): Αναγκαία η πρόσβαση των κρατικών υπηρεσιών στα προσωπικά δεδομένα των πολιτών
Χρειάζονται κάποιες τροποποιήσεις του κώδικα Σέγκεν για να θωρακισθούν τα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης
Καθησυχαστικός απέναντι στις απειλές για τρομοκρατικά χτυπήματα των τζιχαντιστών στην Ιταλία, προσπάθησε να είναι ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Angelino Alfano σε συνέντευξη του στο κανάλι SkyItalia.
Όπως τόνισε «στην Ιταλία μπορούμε να είμαστε ήσυχοι. Οι μυστικές μας υπηρεσίες εργάζονται αποτελεσματικά, αν και σε καμία χώρα ο κίνδυνος δεν είναι μηδενικός».
Υπογράμμισε ακόμη «ότι δεν πρέπει να δραματοποιούμε, αλλά ούτε και να υποτιμάμε την κατάσταση, καθώς αυτό που χρειάζεται τώρα είναι ρεαλισμός».
Όπως διευκρίνισε προτεραιότητα για την ιταλική κυβέρνηση αποτελεί η εξασφάλιση των συνθηκών ύψιστης ασφαλείας για το Άγιο Έτος των Καθολικών, το οποίο ξεκινά στις 8 Δεκεμβρίου.
Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών θεωρεί, παράλληλα, ότι «χρειάζονται κάποιες τροποποιήσεις του κώδικα Σέγκεν για να θωρακισθούν περισσότερο τα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης» λέγοντας ότι «θα υπάρξει μια αποθήκευση στοιχείων η οποία θα συμπιέσει λίγο το απόρρητο της ιδιωτικής ζωής των πολιτών, αλλά αυτή την στιγμή είναι αναγκαίο, διότι για να υπερασπισθούμε την ελευθερία, πρέπει να αποποιηθούμε ένα μέρος του απόρρητου, ακριβώς, της προσωπικής ζωής μας».
Αναφερόμενος στο μεγάλο ζήτημα της χρηματοδότησης των τρομοκρατών και της τρομοκρατίας γενικότερα, τόνισε πως η Ιταλία έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο και έγιναν ήδη οι πρώτες συνεδριάσεις με άλλες χώρες, προς την κατεύθυνση αυτή υπό τον συντονισμό της Ιταλίας».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης