Τελευταία Νέα
Διεθνή

Steinmeier (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Ο Hollande ήταν σε σοκ το βράδυ των επιθέσεων στο Παρίσι

Steinmeier (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Ο Hollande ήταν σε σοκ το βράδυ των επιθέσεων στο Παρίσι
Μείναμε στις εξέδρες για να μη δημιουργηθεί νευρικότητα στο στάδιο μεταξύ των θεατών από την αποχώρησή μας
Σε κατάσταση πραγματικού σοκ ήταν ο γάλλος πρόεδρος F. Hollande όταν έμαθε για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου.
Την αποκάλυψη έκανε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Frank Walter Steinmeier, ο οποίος ήταν μαζί με το γάλλο πρόεδρο το βράδυ εκείνο στο Stade de France.
Ο Francois Hollande βρισκόταν « σε κατάσταση σοκ, αλλά ταυτόχρονα πολύ συγκεντρωμένος και αποφασιστικός πληροφορούμενος την έκταση της σφαγής που βρισκόταν σε εξέλιξη», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών στην γερμανική Bild.
Όπως τόνισε ο γερμανός πολιτικός και οι δύο διερωτήθηκαν στη συνέχεια «εάν οι θεατές θα μπορούσαν υπό τις συνθήκες αυτές να μείνουν ανενημέρωτοι για το γεγονός ότι τρείς καμικάζι είχαν ανατιναχθεί έξω από το στάδιο και εάν το ματς έπρεπε να διακοπεί».
«Τα νέα για τις επιθέσεις έρχονταν κάθε δύο λεπτά» είπε ακόμη ο Steinmeier ενώ τόσο ο ίδιο όσο και ο γάλλος πρόεδρος φυγαδεύτηκαν νωρίς από το στάδιο για προληπτικούς λόγους.
Επέστρεψαν όμως και πάλι τις εξέδρες των επισήμων για «να μη δημιουργηθεί νευρικότητα στο στάδιο μεταξύ των θεατών που θα διαπίστωναν την απουσία των επισήμων».
Ο γερμανός υπουργός είπε ακόμα ότι όταν ενημερώθηκαν για τις επιθέσεις στο Παρίσι, κανείς δεν γνώριζε πώς θα τελειώσει η βραδιά καθώς υπήρχε πάντα ανοικτό το ενδεχόμενο πανικού μεταξύ των 80 χιλιάδων θεατών.
Ο Francois Hollande εγκατέλειψε κάποια στιγμή το στάδιο, ενώ ο Steinmeier και η συνοδεία του παρέμειναν ώστε να μην ανησυχήσουν και πανικοβληθούν οι θεατές.
Μετά το ημίχρονο, «επιστρέψαμε στις θέσεις μας και επί 45 λεπτά κάναμε ότι ενδιαφερόμασταν για το ματς», είπε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης