Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διολισθαίνει η τιμή του πετρελαίου – Σε νέα χαμηλά οι τιμές των μετάλλων

Διολισθαίνει η τιμή του πετρελαίου – Σε νέα χαμηλά οι τιμές των μετάλλων
Πτώση έως και 3% για το αμερικανικό αργό και 2% για το Brent
Πτώση έως και 3% καταγράφει η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου και 2% αυτή του Brent, ενώ σε πολυετή χαμηλά υποχωρούν οι τιμές του χαλκού, του νικελίου και του αλουμινίου.
Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και η κλιμάκωση των στρατιωτικών επιθέσεων στη Μέση Ανατολή δεν μπόρεσαν να… ξεκολλήσουν την τιμή του πετρελαίου από τα χαμηλά.
Η κατάσταση επιδεινώνεται στη σημερινή συνεδρίαση, με την τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου, τύπου West Texas, να υφίσταται επιπλέον απώλειες έως και 3%, κοντά στο να χάσει το επίπεδο των 40 δολαρίων το βαρέλι, στα 40,63 δολ.
Η τιμή του πετρελαίου Brent σημειώνει πτώση 1,90%, στα 43,81 δολάρια.
Πέραν, όμως, του πετρελαίου, πλήγμα δέχονται και οι τιμές των βιομηχανικών μετάλλων.
Η τιμή του νικελίου υφίσταται πτώση έως και 6%, διαμορφούμενη στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2003.
Η τιμή του χαλκού, το οποίο συνδέεται με την δραστηριότητα στην Κίνα, σημειώνει πτώση που ξεπερνά το 3%, διαπραγματευόμενο σε χαμηλά άνω των έξι ετών.
Πτώση, όμως, σημειώνει και η τιμή του αλουμινίου στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2009, όπως και του μολύβδου που διαπραγματεύεται σε επίπεδα που είχε να δει από το 2010.
Η αδυναμία που μεταφέρεται από τα στοιχεία για την βιομηχανική δραστηριότητα στην Κίνα πλήττει τις προοπτικές σχετικά με τη ζήτηση για πρώτες ύλες.
Οι αναλυτές επισημαίνουν τον αναπροσανατολισμό που υιοθετεί η οικονομία του ασιατικού γίγαντα, σε μια προσπάθεια να δώσει έμφαση στην κατανάλωση έναντι της μεταποιητικής βιομηχανίας.
Εν τω μεταξύ, πλησιάζει η στιγμή που εκτιμάται ότι θα υπάρξει μια αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.
Τα αποτελέσματα που θα έχει μια τέτοια κίνηση από την FED έχουν ήδη επηρεάσει το δολάριο, το νόμισμα που μονοπωλεί στην αγορά εμπορευμάτων.
Το ευρώ υποχωρεί στο 1,06 δολάριο, στα χαμηλά επτά μηνών.
Οι αναλυτές προβλέπουν ακόμη μεγαλύτερη άνοδο του δολαρίου εν όψει των συνεδριάσεων τόσο της ΕΚΤ όσο και της FED.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης