Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία είναι έτοιμη για μια συμφωνία με το ΝΑΤΟ για την αποφυγή αεροπορικών ατυχημάτων

Η Ρωσία είναι έτοιμη για μια συμφωνία με το ΝΑΤΟ για την αποφυγή αεροπορικών ατυχημάτων
Αν το ΝΑΤΟ καθορίσει μια κοινή θέση βάσει ενός πολυμερούς συλλογικού εγγράφου, εμείς θα το εξετάσουμε, τόνισε ο ρώσος αναπλ. υπουργός Εξωτερικών, S. Ryabkov
Η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει μια συμφωνία με το ΝΑΤΟ για την αποφυγή αεροπορικών ατυχημάτων, δήλωσε ο ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Sergei Ryabkov, μετά τη συνάντησή του με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Rose Gottemoeller, στη Νέα Υόρκη.
«Αν το ΝΑΤΟ καθορίσει μια κοινή θέση στη βάση ενός πολυμερούς συλλογικού εγγράφου, εμείς θα το εξετάσουμε», τόνισε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η Ρωσία δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη σχετικά με το ποια είναι η θέση του ΝΑΤΟ σχετικά, καθώς μέχρι τώρα όλες οι συμφωνίες αυτού του είδους είναι διμερείς και σημείωσε ότι θα ήταν πιο φυσικό να συμφωνήσει με κάθε μέλος του ΝΑΤΟ ξεχωριστά.
Η Ρωσία δεν αναμένει το ΝΑΤΟ να είναι «ακομμάτιστη», να μην έχει φατριαστικό ρόλο, καθώς αξιολογεί την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους πάνω από τη Συρία από κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, την Τουρκία, σημείωσε.
«Η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική», δήλωσε ο Ryabkov στους δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη και πρόσθεσε ότι «δεν νομίζω ότι μπορούμε να περιμένουμε τους συναδέλφους μας στο ΝΑΤΟ να είναι αμερόληπτοι, σίγουρα θα συνταχθούν με την Τουρκία, που είναι σύμμαχός του».
Μάλιστα, σημείωσε ότι ενώ η Τουρκία είπε ότι είχε προειδοποιήσει το ρωσικό αεροπλάνο πολλές φορές πριν από την κατάρριψή του, ωστόσο νωρίτερα η Άγκυρα είχε αναφέρει ότι επρόκειτο για ένα αεροπλάνο που δεν είχε ταυτοποιηθεί σε ποια χώρα ανήκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης