Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα ύποπτα σχέδια των Τούρκων, η εμπλοκή με την Ρωσία και ο στόχος... οι Τουρκμένοι στην Συρία

Τα ύποπτα σχέδια των Τούρκων, η εμπλοκή με την Ρωσία και ο στόχος... οι Τουρκμένοι στην Συρία
Οι Τούρκοι θέλουν να έχουν φίλα προσκείμενους θύλακες στην Συρία ως αντίπαλο δέος και προς τους Κούρδους.
Το επιχείρημα που χρησιμοποίησε η Τουρκία ότι για 17 δευτερόλεπτα παραβιάστηκε ο εθνικός εναέριος χώρος της από το Ρωσικό αεροπλάνο Su24 και για τον λόγο αυτό καταρρίφθηκε είναι απαράδεκτος.
Η Τουρκία παραβιάζει συνεχώς τον ελληνικό εναέριο χώρο και με το επιχείρημα αυτό η Ελλάδα πρέπει να καταρρίπτει κάθε τουρκικό αεροπλάνο.
Το επιχείρημα της Τουρκίας που μονίμως παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο είναι απαράδεκτος.
Επίσης το επιχείρημα ότι ήθελαν να εμπλέξουν το ΝΑΤΟ στις αεροπορικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Συρία έχει μια λογική αλλά ούτως ή άλλως ΗΠΑ και Ρωσία δεν είχαν συμφωνήσει για κοινή δράση μετά το χτύπημα των άρρωστων ψυχικά τζιχαντιστών στο Παρίσι;
Γιατί χτύπησαν οι Τούρκοι το ρωσικό αεροπλάνο;
Το βασικό επιχείρημα είναι το εξής.
Στην Βόρειο Συρία βρίσκονται πολλοί Τουρκμένοι που είναι σε πόλεμο τόσο με τους τζιχαντιστές όσο και με το καθεστώς Assad.
Ταυτόχρονα ομάδες γκρίζων λύκων έχουν περάσει τα σύνορα Τουρκίας – Συρίας και στηρίζουν τους Τουρκμένους.
Ο στόχος της Τουρκίας είναι τριπλός, να υποστηρίξει μια ομάδα ανταρτών των Τουρκμένων, να αποκτήσει ερείσματα στην Βόρεια Συρία και ταυτόχρονα να μπορεί να προμηθεύεται φθηνό πετρέλαιο από τους ψυχοπαθείς Τζιχαντιστές με την ανοχή των Τουρκμένων που ελέγχουν μέρος της Βορείου Συρίας.
Ο ρόλος της Τουρκίας μόνο βρώμικος μπορεί να χαρακτηριστεί γιατί ο απώτερος στόχος είναι βεβαίως και οι Κούρδοι.
Οι Τούρκοι θέλουν να έχουν φίλα προσκείμενους θύλακες στην Συρία ως αντίπαλο δέος και προς τους Κούρδους.
Οι νεότερες εξελίξεις δείχνουν ότι η Ρωσία μετά το χτύπημα του αεροπλάνου από την Τουρκία και την καταστροφή προσγειωμένου ελικοπτέρου από τους Τουρκμένους με TWO αμερικανικής προέλευσης αλλά και την διάσωση του ενός εκ των δύο πιλότων λαμβάνει σημαντικές στρατιωτικές πρωτοβουλίες.
Συγκεκριμένα ενεργοποιεί τα αντιαεροπορικά –αντιπυραυλικά  συστήματα S-400 Triumph βάζοντας ως στόχο τα τουρκικά F16 και κάθε άλλο πυραυλικό σύστημα.
Στόχος της Ρωσίας να δημιουργήσει μια ασπίδα αντιαεροπορικής προστασίας του εναέριου χώρου της Συρίας.
Με βάση εξειδικευμένα site το σύστημα S400 είναι ένα αντιαεροπορικό σύστημα που εξασφαλίζει ταυτόχρονη βολή εναντίον 36 στόχων, κατευθύνοντας εναντίον τους 72 πυραύλους.
Μπορεί να προσβάλλει σε απόσταση 400 χιλιομέτρων αεροδυναμικούς στόχους και σε απόσταση 60 χιλιομέτρων τακτικούς βαλλιστικούς στόχους που πετούν με ταχύτητα ως 4,8 χλμ το δευτερόλεπτο, ιπτάμενους πυραύλους, αεροσκάφη τακτικής και στρατηγικής αεροπορίας που είναι κατασκευασμένα με τεχνολογία stealth καθώς επίσης και κεφαλές βαλλιστικών πυραύλων.
Μάλιστα, ο εντοπισμός των στόχων είναι δυνατός σε απόσταση ως 600 χιλιόμετρα.
Οι πύραυλοι του S-400 μπορούν να προσβάλλουν στόχους που πετούν σε χαμηλό ύψος 5 μέτρων.
Ταυτόχρονα η Ρωσία στέλνει εκ νέου το καταδρομικό Μόσκβα - ειδικά εξοπλισμένο για αντιπυραυλική προστασία στην Ανατολική Μεσόγειο προκειμένου να καλύψει τα δυτικά της ρωσικής Αεροπορίας βάσης στην Λαττάκεια από επιχειρήσεις που πρόκειται να ακολουθήσουν προσεχώς.

To σύστημα S400 της Ρωσίας



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης