Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαδηλώσεις για τη συνταγματική κατοχύρωση του ορίου του δημοσίου χρέους στην Ισπανία

Διαδηλώσεις για τη συνταγματική κατοχύρωση του ορίου του δημοσίου χρέους στην Ισπανία
Εκατοντάδες Ισπανοί "αγανακτισμένοι" διαδήλωσαν την Κυριακή στη Μαδρίτη εναντίον της συνταγματικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση Θαπατέρο και σύμφωνα με το οποίο καθιερώνεται ένας "χρυσός κανόνας" δημοσιονομικής σταθερότητας, ζητώντας να διεξαχθεί δημοψήφισμα.
Τα δύο μεγάλα ισπανικά κόμματα συμφώνησαν σε μια συνταγματική μεταρρύθμιση η οποία θα εγγράφει έναν "χρυσό κανόνα" για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς στο Σύνταγμα. Η πρόταση αυτή, που θα πρέπει να συγκεντρώσει τα τρία πέμπτα των ψήφων των δύο κοινοβουλευτικών σωμάτων προκειμένου να εγκριθεί, θα εξεταστεί την Τρίτη από τους ισπανούς βουλευτές στη διάρκεια μιας έκτακτης συνόδου.
Στις 16 Αυγούστου, η Γαλλία και η Γερμανία πρότειναν στις 17 χώρες μέλη της ευρωζώνης να υιοθετήσουν τον εν λόγω κανόνα πριν από το καλοκαίρι του 2012.
Οι "αγανακτισμένοι", που εμφανίστηκαν στα μέσα Μαΐου, συγκεντρώνουν πολίτες από όλες τις κατευθύνσεις, νέους, φοιτητές, μισθωτούς, συνταξιούχους ή ανέργους, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την ανεργία που έχει φθάσει σε ύψη-ρεκόρ και τα κοινωνικά επακόλουθα της οικονομικής κρίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης