Τελευταία Νέα
Διεθνή

NYT: Κατά χιλιάδες συρρέουν ημερησίως οι νέοι Γάλλοι στα στρατολογικά γραφεία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις

NYT: Κατά χιλιάδες συρρέουν ημερησίως οι νέοι Γάλλοι στα στρατολογικά γραφεία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις
Μέχρι και οι πωλήσεις της γαλλικής σημαίας καταγράφουν άνοδο - Σε στρατό, αεροπορία και αστυνομία το μεγαλύτερο ενδιαφέρον
Την έξαρση του πατριωτικού πάθους των Γάλλων φαίνεται ότι προκάλεσαν ως παρενέργεια οι πολλαπλές αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της έγκριτης εφημερίδος New York Times (NYT), χιλιάδες είναι οι νέοι Γάλλοι που προσέρχονται κάθε ημέρα στα κατά τόπους γραφεία στρατολόγησης του γαλλικού στρατού, περίπου 1,500 άνθρωποι ημερησίως ή το τετραπλάσιο του αντίστοιχου επιπέδου προ των επιθέσεων του Νοεμβρίου 2015.
Μέχρι και οι πωλήσεις της γαλλικής σημαίας έχουν καταγράψει μεγάλη άνοδο.
Ένας εκπρόσωπος της γαλλικής στρατολογικής υπηρεσίας ανέφερε ότι πολλοί από τους προσερχόμενους χρησιμοποιούν λέξεις όπως «ελευθερία», «άμυνα» και «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας»
Ο γαλλικός στρατός είναι πλέον επαγγελματικός και δεν στηρίζεται σε υποχρεωτική θητεία των ανδρών.
Σύμφωνα με στοιχεία του ρεπορτάζ, η γαλλική αεροπορία - που ήδη βομβαρδίζει καθημερινά στρατηγικές τοποθεσίες στο χαλιφάτο ISIS - λαμβάνει περίπου 800 αιτήσεις στρατολόγησης ημερησίως, από 200 μόλις προ ημερών.
Η ίδια εικόνα καταγράφεται και στο ενδιαφέρον των νέων για τη γαλλική αστυνομία, η οποία πλέον λαμβάνει 4.500 αιτήσεις συμμετοχής έναντι μόλι 1.500 πριν τις επιθέσεις.
Ο γαλλικός προϋπολογισμός για αμυντικές δαπάνες διαμορφώνεται σε περίπου 42 δισ. και αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω με τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ επιπλέον, στο πλαίσιο του πολέμου κατά της τρομοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης