Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fabius (ΥΠΕΞ Γαλλίας): Πιθανό στη μάχη κατά του ISIS να συμμετάσχουν και οι δυνάμεις του Assad

tags :
Fabius (ΥΠΕΞ Γαλλίας): Πιθανό στη μάχη κατά του ISIS να συμμετάσχουν και οι δυνάμεις του Assad
Για πρώτη φορά γίνεται λόγος να συμμετάσχουν στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους και οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας
Το ενδεχόμενο οι στρατιωτικές δυνάμεις του προέδρου της Συρίας, Bashar al Assad, να συμμετάσχουν στη διεθνή μάχη που οργανώνεται κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους άφησε ανοιχτό ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Laurent Fabius.
Σε δηλώσεις του στο RTL ο Fabius υποστήριξε ότι στον πόλεμο κατά του ISIS υπάρχουν δύο σειρές μέτρων, οι βομβαρδισμοί και οι στρατιωτικές δυνάμεις στο έδαφος.
«Οι στρατιωτικές δυνάμεις στο έδαφος δεν μπορούν να είναι οι δικές μας.
Αλλά πρέπει να είναι ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, οι αραβικές σουνιτικές δυνάμεις και γιατί όχι οι δυνάμεις του καθεστώτος» τόνισε ο Fabius.
Η δήλωση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει το πολύπλοκο «παιχνίδι» και τη ρευστή κατάσταση που επικρατεί στη Συρία.
Η Γαλλία ήταν από τους μεγαλύτερους πολέμιους του καθεστώτος Assad στη Συρία και υποστήριζε σθεναρά ότι ο Assad δεν θα πρέπει να έχει λόγο στην επόμενη ημέρα της Συρίας.
Αντίθετα, η Ρωσία, η οποία εμφανίζεται ως ο ισχυρότερος σύμμαχος του καθεστώτος, υποστηρίζει πως για την «τύχη» του Assad πρέπει να αποφασίσει ο λαός της Συρίας.
Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι η τοποθέτηση αυτή του Γάλλου ΥΠΕΞ, έρχεται μόλις λίγες ώρες ύστερα από τη συνάντηση Hollande – Putin στη Μόσχα, κατά την οποία συμφωνήθηκε να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς η συγκρότηση ενός ενιαίου διεθνούς μετώπου για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης