Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mersch (ΕΚΤ): Θετική εξέλιξη η ανάπτυξη ενός διευρωπαϊκού συστήματος στιγμιαίων πληρωμών σε ευρώ μέχρι τον 11/2017

tags :
Mersch (ΕΚΤ): Θετική εξέλιξη η ανάπτυξη ενός διευρωπαϊκού συστήματος στιγμιαίων πληρωμών σε ευρώ μέχρι τον 11/2017
Θα απαιτούνται μόλις λίγα δευτερόλεπτα για την ολοκλήρωση μιας διασυνοριακής πληρωμής, ακόμα και όταν οι τράπεζες είναι κλειστές
Την ανάπτυξη ενός διευρωπαϊκού συστήματος στιγμιαίων πληρωμών λιανικής σε ευρώ μέχρι τον Νοέμβριο 2017 καλωσόρισε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης (EKT) Yves Mersch την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015.
«Είναι κρίσιμο να υιοθετήσουμε μια πανευρωπαϊκή προσέγγιση» στο ζήτημα, τόνισε ο ίδιος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΚΤ, η Επιτροπή Πληρωμών Λιανικής σε Ευρώ - στην οποία προεδρεύει η κεντρική τράπεζα του ευρώ - ανέθεσε στο Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Πληρωμών (European Payments Council) να αναπτύξει ένα σύστημα διευρωπαϊκά στιγμιαίων πληρωμών σε ευρώ μέχρι τον Νοέμβριο 2016, το οποίο θα εφαρμοστεί μέχρι τον Νοέμβριο 2017.
Το συμβούλιο αυτό εκπροσωπεί την ευρωπαϊκή βιομηχανία παρόχων υπηρεσιών πληρωμών.
Η καινοτομία αυτή θα πρέπει να βασίζεται στο υφιστάμενο σύστημα διασυνοριακών μεταφορών κεφαλαίων SEPA και θα πρέπει να είναι διαθέσιμο σε όλους του παρόχους πληρωμών στην Ευρώπη.
Με το ισχύον σύστημα, μια πληρωμή σε ευρώ χρειάζεται τουλάχιστον μία ημέρα εργασίας και συνήθως περισσότερο από αυτό.
Με το νέο σύστημα, θα απαιτούνται μόλις λίγα δευτερόλεπτα, ακόμα και όταν οι τράπεζες είναι κλειστές. Αυτό, θα αποτελέσει τη βάση για καινοτομικές μεθόδους πληρωμών από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Αν και η χρήση του νέου συστήματος θα είναι προαιρετική για τους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών, υποχρεωτικά θα είναι το σύστημα που θα χρησιμοποιείται όταν προσφέρονται στιγμιαίες πληρωμές σε ευρώ που βασίζονται στο SEPA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης