Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα «μαχαίρια» Τρισέ – Λαγκάρντ για την παγκόσμια ανάπτυξη

Στα «μαχαίρια» Τρισέ – Λαγκάρντ για την παγκόσμια ανάπτυξη
Η κρίση φέρνει κόντρα, και ήδη μετά τους Γερμανούς, στο παιχνίδι των κόντρα – δηλώσεων μπήκαν και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Ζαν Κλόντ Τρισέ, οι οποίοι «ανέπτυξαν» το σαββατοκύριακο τη δικιά τους οπτική στο θέμα της κρίσης χρέους που απειλή την ίδια την παγκόσμια ανάπτυξη.
Η Λαγκάρντ πολύ υποστήριξε ότι ευρωπαϊκές τράπεζες χρειάζεται να αναδιαρθρώσουν την κεφαλαιακή τους δομή, μέσω ιδιωτικών διαύλων ει δυνατόν, διαφορετικά μέσω κάποιας μορφής δημόσιας χρηματοδότησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
"Η νομισματική πολιτική θα πρέπει επίσης να παραμείνει σε υψηλό βαθμό προσαρμοσμένη, καθώς ο κίνδυνος της ύφεσης υπερακοντίζει τον κίνδυνο του πληθωρισμού", είπε, προσθέτοντας πως η κεντρική τράπεζα πρέπει να είναι έτοιμη να επανέλθει σε αντισυμβατικές δράσεις πολιτικής αν χρειαστεί.
Ο Τρισέ σχολιάζοντας τις δηλώσεις Λαγκάρντ ανέφερε ότι η ασθενής ανάπτυξη ή ο πληθωρισμός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ευρωζώνη, ο επικεφαλής της ΕΚΤ, δήλωσε ότι είναι σημαντικό η κεντρική τράπεζα να διατηρήσει την εμπιστοσύνη στη σταθερότητα των τιμών. Αυτή η εμπιστοσύνη είναι κάτι που βοηθά σε δύσκολες συνθήκες συμβάλλοντας στην διατήρηση της μεγέθυνσης της οικονομίας, κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης