Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Σήμερα η απόφαση για τη συμμετοχή στη διεθνή συμμαχία κατά των τζιχαντιστών

Μ. Βρετανία: Σήμερα η απόφαση για τη συμμετοχή στη διεθνή συμμαχία κατά των τζιχαντιστών
Cameron: Απειλή για την ασφάλεια της Μ. Βρετανίας το Ισλαμικό Κράτος
Σήμερα αναμένεται να αποφασίσει το Κοινοβούλιο της Μεγάλης Βρετανίας για το εάν θα συμμετάσχει ή όχι στο διεθνή συνασπισμό και στους βομβαρδισμούς κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.
Της απόφασης θα προηγηθεί μια 10ωρη συζήτηση για το εάν πρέπει η Μ. Βρετανία να σταθεί στο πλευρό των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Ρωσίας, οι οποίες ήδη πραγματοποιούν αεροπορικές επιθέσεις κατά της πόλης Ράκκα, του προπύργιου των τζιχαντιστών και άλλων περιοχών – στόχων.
Ήδη ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, David Cameron υποστήριξε πως το Ισλαμικό Κράτος συνιστά απειλή για την ασφάλεια της Μ. Βρετανίας, ενώ ο αρχηγός των Εργατικών, Jeremy Corbyn αν και εξέφρασε την αντίθεση του σε βομβαρδισμούς κατά των τζιχαντιστών, έδωσε το ελεύθερο στους βουλευτές του να ψηφίσουν κατά συνείδηση.
Μάλιστα ο Cameron άσκησε δριμεία κριτική κατά του αρχηγού των Εργατικών, κατηγορώντας τον ως «υποστηρικτή των τρομοκρατών» με τους Εργατικούς να απαντούν ότι πρόκειται για μια «ποταπή μομφή».
Όπως μεταδίδει το BBC, έως και 50 βουλευτές των Εργατικών είναι πιθανό να στηρίξουν την κυβέρνηση Cameron, η οποία είναι πολύ πιθανό να βρει στήριξη και από βουλευτές του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος και του Φιλελεύθερου Κόμματος.
Υπό αυτά τα δεδομένα, θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως θα δοθεί το πράσινο φως ώστε η Μ. Βρετανία να συμπαραταχθεί στο πλευρό των διεθνών συμμάχων της κατά του Ισλαμικού Κράτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης