Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Απώλειες 440 εκατ. δολ. ετησίως για την Τουρκία αν κλείσει τα στενά της Μαύρης Θάλασσας για το ρωσικό πετρέλαιο

Ρωσία: Απώλειες 440 εκατ. δολ. ετησίως για την Τουρκία αν κλείσει τα στενά της Μαύρης Θάλασσας για το ρωσικό πετρέλαιο
Η Μόσχα μπορεί να ανακατευθύνει τις ροές πετρελαίου, τόνισε ο επικεφαλής της εταιρείας μεταφοράς πετρελαίου Transneft, Nikolay Tokarev
Η Τουρκία θα απολέσει μέχρι και 440 εκατ. δολάρια ετησίως, αν κλείσει τα στενά της Μαύρης Θάλασσας για τη μεταφορά του ρωσικού πετρελαίου, τόνισε ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας μεταφοράς πετρελαίου Transneft, Nikolay Tokarev.
«Τι σημαίνει το κλείσιμο των στενών; Σημαίνει ότι 110-115 εκατ. δολάρια τόνοι πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων θα πρέπει να περάσουν από άλλα σημεία πώλησης και δεν θα φτάνουν στους καταναλωτές μέσω των στενών.
Οι Τούρκοι γνωρίζουν επίσης πώς να μετρούν: κατά μέσο όρο η μεταφορά ενός τόνου πετρελαίου κοστίζει 3 δολάρια, όχι περισσότερο από 4 δολάρια.
Ας πολλαπλασιάσουμε 110 εκατ. τόνους επί 4 δολάρια, αυτό είναι που θα χάσει η Τουρκία», τόνισε.
Ο Tokarev σημείωσε ακόμη ότι 60 εκατ. τόνοι από τα 110 εκατ. τόνους είναι ρωσικής προέλευσης και σε αυτά περιλαμβάνονται 25-27 εκατ. τόνοι πετρελαίου και 35 εκατ. τόνοι πετρελαϊκών προϊόντων.
Ο επικεφαλής της Transneft τόνισε ότι η Ρωσία μπορεί να ανακατευθύνει τις ροές πετρελαίου, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος για τη μεταφορά του ρωσικού πετρελαίου μέσω των στενών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης